Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:27-02-2024
Menu
Kalender
Februar 2024
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Taus Biba
Dato: 06-05-2008 11:00:31
Emne: Erfaren geddefisker...???
http://www.sportsfiskeren.dk/nyheder/Nyheder_2008/maj/storgedde_fra_Tissoe/

Man har naturligvis ret til, at aflive gedder den 1. maj, men hvor erfaren geddefisker er man, hvis man slår en meget rogntung gedde på 14,2 kilo ihjel???

Efter min mening sørgeligt at se. Og sørgeligt at den slags billeder gentagne gange når sportsfiskerens forside.
Historien om at gedden blev aflivet, har de ganske vist ikke bragt, men den kan I så læse her.


Efter sigende skulle den have slugt en wobbler...
Ufatteligt så glubske gedderne er på Tissø, specielt når de er ved at sprænges af rogn.
Er der andre erfarne geddefiskere, der har oplevet en gedde, der må være ret præget af sure opstød og tyngdefornemmelse i underlivet, der inhalerer en wobbler så den ikke kan genudsættes?

Man havde vel ikke glemt vægt eller kamera?

(Har ovenstående informationer fra vidner der overværede vejeseancen).

Afsender: Casper Mølgaard
Dato: 06-05-2008 11:38:56
Emne: RE: Erfaren geddefisker...???
Hej Taus :o)

Nej jeg må nok sige at jeg personlig aldrig har oplevet det??

En enkelt eller 2 gange er det sket med naturlig agn, men ellers ikke hos mig/os.

Vi fik iøvrigt et par "ok" maj fisk... på hhv. 10,6 og 14,5kg.

Vh. casperAfsender: Raymond Holm
Dato: 06-05-2008 13:46:01
Emne: RE: Erfaren geddefisker...???
Enig med Taus.
Som teksten siger "de to erfarne geddefiskere" ???

Den er for tynd.Afsender: simon agerholm
Dato: 06-05-2008 13:55:47
Emne: RE: Erfaren geddefisker...???
Det som efter min mening gør det ekstra "sjovt" er, et den lokalredaktør som har skrevet om den ovennævnte fisk -er en glødende fortaler for C&R når det gælder ørreder,,især hvis de bliver fanget i hans egen å, altså Tuse Å..

Vedr. Tissø er det jo egentlig meget sjovt at Tuse Å Ørredsammenslutning er blevet inviteret med i fiskeriet -de har jo aldrig bidraget til anskaffelsen af de gamle DSF både der fiskes fra... Men sådan er der jo så meget ;-)Afsender: Ole Aaslo
Dato: 06-05-2008 21:50:38
Emne: RE: Erfaren geddefisker...???
Man kan have sine meninger om dette, men igen er det jo lovligt at tage en sådan gedde med hjem.
Hvis man skulle gøre noget, så skulle "ejeren" af båden, nemlig Slagelse Sportsfiskerforening overveje om man skulle sætte maximummål på gedder, så alle gedder skal udsættes så fremt de f.eks. er over meteren???

men det sker dog at gedder kroges dybt, så kan man ligeså godt lave fiskefrikadeller af den :-)Afsender: morten schultz
Dato: 07-05-2008 00:44:57
Emne: RE: Erfaren geddefisker...???
Kæft den fisk er flot!!!

får så ondt i hjertet hver gang jeg ser de store flotte konger dø sådan.. øv...Afsender: lasse aabenhus
Dato: 07-05-2008 07:41:52
Emne: RE: Erfaren geddefisker...???
Ja. beviser bare hvor useriør Sportsfiskeren.dk er. Ja sjovt som de fiski tissø elsker store woblere. Ser man rigtig tit, at de sluger woblerne helt (ej). Der er vist bare gået lidt blodrus i den. Man skulle sku have mødt den jubelnar, da han kom i land med fisken, så var der i det mindste en som blev genudsat.
Utroligt at især en voksen mand ikke tænker længere end hans egen mave.

Knæk og bræk til i andre.Afsender: Allan Mathiasen
Dato: 07-05-2008 15:06:54
Emne: RE: Erfaren geddefisker...???
http://www.sportsfiskeren.dk/nyheder/Nyheder_2008/maj/laksemedalajens_bagside/

I linket ovenfor fatter man, at der skal være en konsekvens, og at visse bestande skal forvaltes restriktivt. Det er positivt, både fra sportsfiskerens side, og fra de involverede lokale foreninger. Men der er jo også tale om laks, en af kun to omdrejningspunkter i DSF.

Storgedder på flue i Gudenåen i fredningstiden, storgedde fanget i fredningen i Hald Sø, og smidt på et mågebelortet brædt for foto... set på sportsfiskerens onlinemagasin som nyheder på forsiden indenfor den seneste måned. Går man tilbage til før fredningen, eller kigger man de online fangstrapporter igennem, bliver det kun meget værre. Flere steder går der rovdrift i den. Og nu denne oveni.

De signaler, som sportsfiskeren sender ved det, er helt sikkert med til at bevare, ja måske endda forstærke, den ringeagtelse alt for mange mange udviser overfor vores allesammens gedder.

Men i DSF har man åbenbart ikke øje for andet end et snævert udvalg af fedtfinner.

- Nuvel, i seneste nummeraf sportsfiskerens papirversion var der information om genudsætning/overlevelsesrate på gedder. Dette efter utallige opfordringer flere steder fra. Man tilbød lokalforeninger hjælp i forbindelse med at etablere et "køkkenvindue", i fald dette var ønsket. Men en proaktiv politik om og en holdning til bæredygtigt fiskeri, og signaler om opfordring til en vis moral og selvjustits blandt medlemmerne - Det er man fra DSF's side enten utroligt bange for at røre ved, eller også er man bare i virkeligheden fuldstændig ligeglad.
Afsender: Taus Biba
Dato: 08-05-2008 13:35:03
Emne: RE: Erfaren geddefisker...???
Til Allan.

Ja, ærgerligt at DSF ikke formår at samle de danske lystfiskere.

De er så fokuserede på deres fedtfinner og ulovlige garn i åer og ved kysten, at de fuldstændig overser alle de medlemmer (og lystfiskere udenfor DSF), der er mindst lige så bekymrede over den rovdrift, der med garn drives på bl.a. sandart i Julsø og Mossø.

Geddedræberkonkurrencer i åer med ørredopgang hyldes jævnligt på DSF?s hjemmeside og i Sportsfiskeren. Har endda hørt, at man under el-fiskeri af gydefisk gerne må ?regulere? geddebestanden?

Mærkeligt, at DSF ikke kan se en mulig sammenhæng mellem deres ensidige prioritering og den ringe opbakning deres garnkampagne for eksempel fik. Kunne årsagen mon være, at det kun er fedtfinnefiskerne, der ser DSF som et talerør for lystfiskeriet, mens en stor del af de danske lystfiskere i protest undlod at skrive under?

Tror vi ville stå langt stærkere, hvis vi havde en fælles organisation, der både repræsenterer fedtfinnefiskerne og alle andre lystfiskere i Danmark.

Håber, at undersøgelsen omkring værdien af det rekreative fiskeri i Danmark, kan medføre et projekt med formålet at forbedre fiskeriet for alle lystfiskere. Og håber at DSF (med deres nuværende holdning) får begrænset indflydelse på prioriteringen af opgaver i et sådan projekt.

Findes der virkelig ikke en organisation, der kan samle og repræsentere alle danske lystfiskere?

Kan de fleste fedtfinnefiskere trods alt ikke se noget smukt i andre fisk, og vande der ikke huser fedtfinner, og forstå hvorfor der også bør værnes om dem?

Nå, der udviklede tråden, omkring det at dræbe en stor rogntung gedde, sig vist til en tråd omkring DSF?s manglende evne til at samle danske lystfiskere.
Afsender: simon agerholm
Dato: 09-05-2008 07:22:09
Emne: RE: Erfaren geddefisker...???
Som rendyrket fedtfinnefisker må jeg nok sige at du tager ret meget fejl..
Alle os som fisker målrettet efter en art, er startet med at være meget mere alsidige -og er bare med tiden (eller mangel på samme) blevet specialiserede..

Personligt synes jeg en gedde fra strømvand er en fantastisk smuk fisk, og faktisk en bedre fighter kilo for kilo end en havørred!! Desuden mener jeg en aborre er helt utrolig at se på, eller en rimte der forelsker sig i en af mine ørredfluer!! De fleste jeg kender, har samme grundholdning som jeg : at der SKAL være plads til os alle :-)

Men du har helt ret i at Sportsfiskeren udelukkende fokuserer på havørred/laks -og at det efterhånden er blevet så frelst at høre på at det er til at brække sig over!!

Vedr. "nyheden" om den store gedde fra Tissø, så er det jo lokalredaktørens journalistiske frihed om han har lyst til at nævne at den måtte lade livet.... Særlig i denne tid hvor TØS (lokalredaktørens forening) netop er blevet inviteret til at være med til at fiske på Tissø -tror jeg ikke han ønsker at udtale sig kritisk om hjemtag af store gedder, det ville nok være en uklog taktik ;-)

Altså : Lokalredaktøren bestemmer hvad der skal nævnes/fremhæves, og kan sagtens have en grund til hvad han skriver... Der er generelt 5-7 mennesker han skriver om, og vi andre kan ikke forvente omtale, ligegyldigt om én af os så fanger en havørred på 1000 kg.

Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk