August 2023 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
 | Ristet laks på brændt jordskokkecreme. | | Indsendt af: | Mads | dato: | 10-03-2006 | Ingredienser: | - 500 gr. laks i filét med skind, afskællet.
- Soja med lavt saltindhold. (Kikkoman kan sagtens bruges)
- Wasabi.(japansk peberrod - kan købes i de fleste velass. supermarkeder.)
- Blandede salater. (Gerne nogle lidt bitre og søde salater.)
- Blandede friske krydderurter.(f.eks. - dild, koriander, kørvel, purløg, persille osv.)
- Lidt citronolie.
- Skal og saft fra en citron.
- 400 g. skrællede jordskokker.
- 2 dl. fløde.
- 2 dl. sødmælk.
- Salt, peber og sukker.
- Lidt afklaret smør - eller en god, ikke koldpresset olie - til stegning.
Med chiffonade af salat og urter.
Low salt soja og wasabi. | Opskrift: | Opskrift til 5 couv. - Som en forret -
Jordskokkerne koges møre i mælk og fløde, ved svag varme under låg i ca. 20-30 min.
Efter lidt tid tages låget af gryden. Og jordskokkerne skal derefter brænde lidt på.
De må ikke blive sorte, men skal lugte ligesom mormors risengrød der havde sat sig lidt i bunden af gryden. Duften og smagen bliver lidt karamelagtig
Mens de koges (brændes) klargøres fisken til stegning på en medium varm pande.
Mens fisken steger puréres jordskokkerne i en blender, og smages til med salt og peber.
Hvis den virker lidt tør og har svært ved at pureres ordentligt, kan man sagtens tilsætte lidt ekstra mælk eller fløde.
Puréen holdes derefter varm, i nærheden af komfuret.
Salaten skæres i fine strimler og urterne snittes fint.
Når fisken er klar, og færdigstegt, blandes salaten og urterne i en skål og smages til med lidt skal og saft fra en citron, lidt af citronolien, salt, peber og evt. en lille smule sukker.
Det hele anrettes efter smag og behag.
Med en lille skål med soja og wasabi.
Nærmest lidt sushiagtigt.
Denne ret nydes fint med en Gewürtztraminer (hvidvin) med lidt alder, gerne fra Alsace.
Denne drues kendetegn går fint i tråd med det syrlige og fede i denne ret.
Øl af hvedetypen ville desuden være et rigtigt godt valg til denne ret.
Faktisk vil jeg mene at øllen Duvel som er en trappisteøl fra Belgien ville være noget nær det perfekte valg til denne ret.
Leg med kombinationerne i salaten, samt i jeres valg af krydderurter.
God fornøjelse og velbekomme til alle jer derude.
Søren Lundgaard Olesen, kokken.
Skriv til kokken@fiskemagasinet.dk hvis i har spørgsmål angående denne eller andre retter med fisk, eller måske bare nogle spørgsmål vedrørende mad og vin generelt. | Bemærkning
|
|
|