Marts 2020 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Basilikum-ørred med mandelflager og appelsinsauce | | Indsendt af: | Michael Arleth | dato: | 05-08-2004 | Ingredienser: | 1 hel ørred ca. 1000 gr.
Friske basilikum-blade
Olivenolie
3 fed hvidløg
Appelsinsauce:
2-3 appelsiner
5 dl. tør hvidvin
1 spsk. basamisk eddike
50 gr. smør
salt & peber
Maizena | Opskrift: | Den friske ørred renses, skylles og tørres med et klæde.
Ørreden fyldes med friske basilikum-blade, salt og peber samt en smule frisk citronsaft.
Fisken stilles på bugen i et ildfast fad, og bages i ovnen i 20 minutter til skindet er sprødt og slipper kødet.
Appelsinsauce:
Varm sukker op på en pande, og tilsæt balsamisk eddike, hvidvin og ½ pillet appelsin og saften fra 2 appelsiner. Lad det simre svagt ca. 6 minutter. Tilsæt en smule fløde og lidt maizena. Når saucen begynder at blive tykkere, tages den af varmen og er klar til servering.
Fisken serveres så snart den er kommet ud af ovnen. Fjern eventuelt sind, hoved og hale, før den serveres.
Serveres med nye danske kartofler.
| Bemærkning
|
|
|