December 2023 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
 | Torsk med sennepssovs | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 30-01-2004 | Ingredienser: | Fisk:
600 g torskefilet
1 tsk salt
peber
Sennepssovs:
5 dl letmælk
15 g margarine
3 spsk hvedemel
1-2 spsk. fiskesennep
evt. eddike
salt
Tilbehør:
1 kg frosne kartoffelbåde
2 hårdkogte æg
2 dl syltede rødbeder
1 dl revet peberrod | Opskrift: | Kartofler:
tilbered kart.bådene i ovnen, som anvist på pakningen (el. i friture-gryde)
Torsk:
skær torskefileterne i 6 cm brede stykker, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber. Sæt fisken i ovnen de sidste 10 min. af kartoflernes stegetid.
Sennepssovs:
sovsens tilberedes mens fisk og kartofler steger. Hæld mælk, margarine og mel i en tykbundet gryde, og pisk det sammen under opvarmning. Kog sovsen igennem, og smag til med fiskesennep, salt og evt. lidt eddike.
Tilbehør:
Hak de hårdkogte æg, og hak rødbederne, og anret dem sammen med resten af tilbehøret i skåle ved siden af fisken, når retten serveres.
OBS i stedet for torsk kan bruges filet af mørk-/lyssej, kuller, kulmule og lange, ferske eller frosne. Retten kan også serveres sammen med kogte kartofler (beregn ca. 1,2 kg med skræl)
Brug væden fra den stegte torsk til at komme i sovsen, giver mere smag.
Arb. tid: 15 min.
Tilberedningstid: 30 min.
Antal kuv.: 4 personer. | Bemærkning
|
|
|