April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Hel ørredfilet au four | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 09-11-2003 | Ingredienser: | 1 hel ørred á 2-2½ kg eller 5 små portionsørreder.
200 g vilde ris
2 spsk. cognac
250 g friske grøntsager (årstidens)
250 g skalddyr, bløddyr
250 g smør
1 knivspids revet muskatnød
Kørvel
Vindruekerneolie
Salt og peber | Opskrift: | Ørreden renses og smøres med vindruekerneolie. Bages i foropvarmet ovn i 35 min. ved 180 C.
Kammuslinger, krabbeklør og blæksprutter i lige store stykker, dampes i smør med kørvel og muskatnød, salt og peber i ca. 5 min.
Små blandede grøntsager koges let, vandet hældes fra. Tilsæt smør og kog let videre til smørret bliver jævnt.
De vilde ris koges med salt i ca.½ time. Herefter stænkes der med cognac og lidt olie.
Anretning:
Ørreden anrettes på fad med skiftevis bløddyr/skaldyr, ris og grøntsager. Server smøret fra grøntsagerne i sauce-kanden. | Bemærkning
|
|
|