Maj 2020 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| ”Fish and chips” | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 03-08-2003 | Ingredienser: | 500 g frisk eller frossen torsk eller kuller
1 spsk. olie
1 æggehvide
1 dl. rasp
½ tsk. Friskkværnet sort peber
½ tsk. Salt
”Chips”
600 g kartofler
2 spsk. olivenolie
1 tsk. Salt
1 spsk. olie til bagepladen
| Opskrift: | Sæt ovnen på 225 C. Smør en bageplade med 1 spsk. olie. Pisk æggehviden sammen i en dyb tallerken. Skær fisken i 3½ cm brede strimler.
Skrub kartoflerne og skær dem i 2½ cm brede både. Læg dem i en skål og bland dem med olivenolie og salt. Læg kartoffelbådene på den smurte bagepladen og sted i ovnen i ca. 30 min, til de er gyldne. Vend dem en gang.
Bland rasp, peber og salt i en dyb tallerken. Bland det godt. Dyp fiskestykkerne i æggehvide og dernæst i raspblandingen. Tryk paneringen til, så fisken dækkes helt.
Opvarm 1 spsk. olie på en stor stegepande ved god varme. Læg fisken på og steg i 5 min., til fisken er gylden. Vend en gang. Hold fisken varm til serveringen. Servér med kartoflerne til.
| Bemærkning
|
|
|