Marts 2020 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Ovnfisk med grøntsager | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 03-08-2003 | Ingredienser: | 800 g torske- eller sejfiletér
3 spsk. Friskpresset citronsaft
salt og hvid peber
1 porre
3 gulerødder
1 persillerod
1 rodselleri (ca.300 g)
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 bundt persille
2 spsk. Smør eller margarine til fadet
1 dl fiskebouillon
1 dl tør hvidvin
1 spsk. Creme fraiche
| Opskrift: | Skyl og tør fiskefiletérne med køkkenrulle. Krydr med citron, salt og peber. Skyl porren godt og skær den i ringe. Skyl og skræl gulerødder, persillerod, rodselleri og skær i tern. Pil og hak løg og hvidløg fint.
Sæt ovnen på 200 C. Skyl og hak persillen, gem nogle blade til garnering. Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof. Smelt 1 spsk. fedtstof og svits porre, gulerødder, persillerod, rodselleri, løg, hvidløg og persille ved jævn varme i ca. 1 min. under omrøring. Hæld fiskebouillon og hvidvin på. Krydr med salt og peber og bring i kog. Hæld blandingen over i det smurte ovnfaste fad.
Læg fiskefiletérne oven på grøntsagerne og fordel resten af fedtstoffet henover. Stil fadet i ovnen i 20-25 min.
Tag fadet ud af ovnen. Løft forsigtigt fiskefiletérne op og fordel creme fraiche over grøntsagerne. Drys med hakket persille. Servér straks med f.eks. kartoffelmos.
| Bemærkning
|
|
|