April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Sandart med peberfrugtsauce | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 03-08-2003 | Ingredienser: | 2 røde peberfrugter, skrællede
1 skalotteløg
1 ¼ dl tør hvidvin
4 sandartfiletér, ca. 600 g
3 spsk. Friskpresset citronsaft
salt og hvid peber
1 dl. fløde 13 %
1½ tsk hummerfond (koncentreret)
1 knivspids cayennepeber
1 knivspids chilipeber
40 g kold smør el. margarine
salt, ¼ tsk revet citronskal
2 spsk. hakket persille
| Opskrift: | Flæk og udkern peberfrugterne. Skyl dem og skær i små tern.
Pil løget og skær det i tern. Bring løg, peberfrugt og vin i kog i en gryde. Læg låget på og lad det simre i ca. 15 min.
Skyl fiskefiletérne forsigtigt og tør dem med køkkenrulle. Dryp citronsaft over og krydr med salt og peber. Læg filetérne oven på peberfrugterne, læg låg på og lad dem dampe ved jævn varme i ca. 10 min. Tag fisken op. Læg den på varme tallerkner. Hæld lidt af væden over, dæk med folie og hold det varmt.
Purér grøntsagerne i en blender og hæld dem tilbage i gryden. Tilsæt fløde, hummerfond og krydderier og varm op, uden at det koger! Pisk det kolde fedtstof i og smag til med salt og citronsaft. Hæld saucen over fisken og garnér med persille.
Server evt ris, pasta, eller kartofler til.
| Bemærkning
|
|
|