Marts 2020 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Stegte ål med stuvede kartofler. | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | Her er min families udgave af den traditionelle åleret.
4 rensede ål
1 dl rugmel
salt og peber
smør
hakket persille
1 glas cognac
1,5 kg pillekartofler
½ l. økologisk letmælk
hvedemel | Opskrift: | Kog kartoflerne i letsaltet vand. Skær ålene i stykker af ca 8 cm. og vend dem i en blanding af rugmel, salt og peber. Steg dem på en pande i ca 5 min. på hver side og tilsæt cognac til sidst uden at det steger væk. Pil kartoflerne og skær dem i stykker. Hæld mel, mælk og fedtstof i en gryde og pisk det under opvarmningen koges igennem og smages til med salt og peber. Vend kartoffelstykkerne i og server straks med ålestykkerne overhældt med saucen fra panden. Drysset med persille.
| Bemærkning
|
|
|