Marts 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Ovndampet laks med sennep | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 1 stk. laks (ca. 1 kg.)
1 spsk. salt
10 g. smør
1 tsk. salt og peber
2 dl. tør hvidvin
2 dl. fiskebouillon (1 terning)
Sauce:
siet sky fra fisken
1 spsk. Dijon sennep
1 dl. piskefløde
2 spsk. vand
1½ tsk. majsstivelse
½ tsk. salt
peber
| Opskrift: | Fisk:
Laksen renses, hoved og finner klippes af. Laksen drysses med salt og trækker i 10-20 minutter. Fisken skylles og lægges i et smurt ovnfast fad. Drysses med salt og peber. Smørklatter lægges over fisken. Hvidvin og bouillon hældes ved. Løst alufolie lægges over. Stilles i ovnen i 30-0 min. ved 200 grader.
Sauce:
Skyen fra fisken bringes i kog og smages til med sennep, salt og peber. Jævnes med majsstivelse udrørt i vand og koges igennem. Fløden piskes stiv og vendes i saucen.
| Bemærkning
|
|
|