April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Sild med grøntsager | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 3/4 - 1 kg sild
salt og peber
3-4 kviste dild
2 store løg
2 fed hvidløg
4 stængler bladselleri
2 små courgetter el. squash
4 store tomater
saft af ca. ½ citron
1 dl fiskefond eller sherry
1-2 spsk olie
| Opskrift: | Gør fiskene i stand og drys med salt. Lad dem trække 10 min., skyl og
tør for fiskene. Giv hver fisk 2-3 snit i ryggen. Tænd ovnen og inds-
til den på 200 C. Skær alle grøntsagerne i tynde skiver, og læg dem
blandet og taglagt i et velsmurt, ovnfast fad. Læg fiskene over.
Pensl dem med olie og hæld væsken i fadet. Dæk det med løg eller folie
og sæt det på ovnrsiten midt i ovnen ved 200C i ca. 15 min. Fjern folie.
Pensl endnu en gang med olie, og lad fiskene viderestege ca. 10 min.,
afhængigt af tykkelsen, til de er møre.
TILBEHØR: Aspargeskartofler el. flute. Citron, dild.
SERVERING: Server fisken i fadet og byd aspargeskartofler eller lun
flûte til samt citronbåde og klippet dild.
| Bemærkning
|
|
|