Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:25-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FANGSTRAPPORTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fangstrapporter ialt: 2958 | Husk at tilmelde til Fiskecuppen
megt god gedde.
Indsendt af:morten kristiansen
Fangstdato:06-04-2008
Art:Gedde
Vægt:13
Længde:112
Agn:bobelflåd.
Sted:??
Bemærkning
hey. idag var jeg ude og fiske efter ørdder med min under´bo. vi tog ud klokken 07.00 vi så 2 store gedder lige inden i kanten. så gik vi der hen og så svømmet de. vi kunne se de svømmede hen mod hvors stænger, vi gik hen til stængerne igen. og ligepludselig løb min spole. ´jeg fik den ind til kanten og der kunne vi se det var den gedde. men den havde taget mit bobelflåd. og det var en 3,2 kg line. men nu man ikke måtte fange dem kan jeg ikke bruge den til noget. men er sat ud. vægt. salta 25 kg.

Send din kommentar
Mads Hussing
Den kan desværre ikke tilmeldes jævnfør nedenstående regel:

13) Fisk der er fanget i fredningsperioden for den enkelte art kan ikke tilmeldes. Det gælder også selv om det er en bifangst, og derfor noget man ikke kan gøre for. Det er for ikke at anspore til ulovligt fiskeri og fiskeri efter rogntunge fisk i en fredningsperiode.
Lasse R. K. Petersen.
Morten. Fisk der er fangede i frednings tiden skal da udsættets hurtigst muligt og behandles nænsomt, helst i vandet. JEG synes bestemt ikke der skal tages billeder af fisk der er frede, de skal bare så hurtigt ud som muligt!
Raymond Holm
hvad brugte du som agn efter ørreder som gedden så åbenbart ikke kunne stå for?
Lasse R. K. Petersen.
Raymond@ Den huggede vel på et bobbelflåd sådan har jeg da forstået det ?
Lasse R. K. Petersen.
Lige en ting til Morten. Hvad skulle du bruge sådan en stor geddemadamme til hvis den ikke var taget i fredningen?
morten kristiansen
hvad jeg havde gjort. taget et billed af den. og satte den ud igen, og så prøve at vinde pokalen i sorø. men kan ikke gør for du ikke kan fange noget.
kenneth andersen
flot fisk....
Martin Fisker Petersen
Syntes sku ikke det er i orden og prale med en fisk når den er fredet. godt du ikke fisker i mine vande. Havde det været mig der havde fanget en sådan fisk havde jeg afkroget den i vandkandten så den ikke led nogen overlast over hovet. Du må åbenbart godt lide kritik når du laver en fangstraport i dette forum. Bare min mening
morten schultz
nu er det ikke hevrdag man lander en 13 kilos gedder!

Jeg ville sgu os have et billede hvis det var mig, havde dog taget det i vandet istedet i forbindelse med afkrogningen, men fantastisk flot fisk!

Tror han mener han ikke kan bruge den i turneringen pga fredning.
Martin Fisker Petersen
Måske er det i orden med et foto, men ikke af man vil tilmelde fisken fiskecuppen. Samtidig kan jeg ikke se nogen afkrogningsmåtte+ der er græs rester på fisken hvilket tyder på af den ikke er behandlet skånsomt. Syntes det er et dårligt signal at sende når man nu prædker så meget om catch realese i dagens Danmark.
Stadig bare min mening
Brian Møller
Okay Martin, dvs at når du er ude efter ørreder har du altid unhookmat med ? :S

Hvorfor skal folk være så sippede, jalouxi er en grim ting - Ønsk dog knægten tillykke med den flotte fisk istedet!!!!!!!!

en 13+ gedde er sgu ikke hverdags fangst så forstår udemærket godt han er glad for den og vil vise osse andre den, selvom det var en bi-fangst!!

Smut dog ud til vandet og fiske istedet for sidde herinde og surmule - det gælder også dig Lassie :P

Tillykke med fisken, fandme et flot "dyr" ellers :)
Lasse R. K. Petersen.
Brian Møller@ Afkrognings måtten til ørrederne kan vi jo diskutere. Men jeg siger nok nej =) Men! Jeg synes absolut en gedde i denne kaliber skal håndteres i vandet nå den er med rogn! Det er en flot fisk, det er der ingen tvivl om, og jeg tror ikke det er mig der skal ud og fiske snart Brian, jeg har da været afsted i forhold til visse andre =) Men ville ikke være så stolt af en fisk fanget i fredningen stadig.. Nå nu vil jeg smutte!
Brian Møller
Du har prøvet af afkroge en karpe i vandet, ikke ? Det er dælme ikke altid det nemmeste - så forestil dig en 13+ gedde, med det tandsæt den er udstyret sgu jeg ikke nyde noget :)
Det er trods alt nemmere holde styr på fisken på land end i vandet, så vil umiddelbart ikke mene det er mere skadeligt at få et par gode billeder på land..

Hvad angår mit fiskeri bums, det skal nok komme :D
Men det er jo kodt udenfor;)
Ole Aaslo
Jeg havde sgu også slæbt dyret op land og taget et par billeder, selvom måtten ikke var med. En afkrognings-måtte gør ikke alting godt... man skal dog gøre sit bedste for fisken kan udsættes igen, især i fredningen. Målrettet fiskeri efter fisk som er fredet kan jeg ikke støtte op om-
Jeg sletter derfor også fisken fra cuppen.... men alligevel tillykke med mosegrisen
Ole Aaslo
@Morten..
husk at have vidner på dine rapporter!!!!!!!
Lasse Højrup
Jeg synes det er foruroligende at der kan være så meget brok over at en knægt fanger en utrolig flot gedde i fredningstiden og tager et billede af den for derefter at genudsætte den når der i en lidt nyere rapport fortælles om torskefiskeri hvor 2 ud af 3 fangne fisk er fejlkrogede uden at der kommenteres på det? Og så undrer det mig egentlig at de samme folk ikke brokkede sig over min tilmeldte gedde på 10,7 kg? Den var ikke fanget i fredningstiden men var da stadig rogntung. Vil det sige at det kun forarger jer at man tager et billede af en rogntung fisk når den er fanget i en fredningsperiode som nogle autoriteter har opstillet. Det giver sgu da ingen mening.

Tillykke med fisken Morten - den er fandme flot. Jeg må indrømme jeg altså heller ikke har en afkrogningsmåtte med i put and take og jeg tror faktisk ikke engang jeg ejede en da jeg var på din alder.

- Lasse
Lasse Højrup
og der skulle så stå gedde på 10,8.
kenneth andersen
Kan heller ikke se hvorfor alt den drama, men at det var ørreder de var efter køber jeg ikke!!! Men fuck da nu også det, tillykke med den super flotte fisk!
Hvad for en put&take var det i egentlig?
morten schultz
hehe jeg tænkte os bare instant! hvilken P&T er det!!!

SYntes den fisk er utroligt flot... helt vildt flot, og som tidligere skrevet havde jeg satme gjort det samme!!


Ingen tvivl.

torske ryk fiskeri er fy fy
Steen Nielsen
Hej morten
Tillykke med din store gedde, tag dig ikke af hvad mange af de sure folk her på siden skriver, du er ude efter ørreder og fanger en stor gedde, selvfølgelig har man ikke en afkrogningsmåtte med derud, du får krogen ud af gedden, nogle billeder og så retur i vandet med fisken,
flot flot bedre kan du da ikke gøre det !!!!
Så endnu en gang tillykke herfra er kun "lidt" misundelig på sådan en flot fisk
Hilsen
Steen Nielsen
morten kristiansen
mange tak. fordi du forstår mig.
morten kristiansen
også mange tak til dig.
morten kristiansen
mange tak til alle der forstå det. og vi var efter ørdder.
kenneth andersen
Hvad fik du den så på?? Vel ikke bobbelflåd???????
Brian Møller
Kom lige til at tænke på en ting, hvad med de folk der fisker med mindre skaller efter aborre, Kan de ikke risikere få en gedde på ???
Hvad med dem der spinner/jigger efter sandfisk/aborre - kan de ikke risikere det samme???

Som skrevet tidligere, tillykke med fisken, super flot fisk :)
Martin Fisker Petersen
Set i bakspejlet kan jeg godt se det lyder lidt hårdt og har måske været lidt hurtig på aftrækkeren Har desværre bare oplevet mange svin ude ved vandene. Går selv meget op i catch og release.Afkrogningsmåtte måske ikke nødvendig men er jo op til den enkelte. Kan godt se en god point i at man kan få en hovsa fisk når der fiskes efter andre arter med agn eller spin. Det er mere det at man prøver at vinde noget med en fredet fisk. Kunne godt tænke mig at få fangeren på banen med lidt flere fangst detaljer da jeg aldrig selv har hørt om en sådan stor fisk har hugget direkte på bobbelflåd som jo er opgivet som fangst agn
morten schultz
Jeg har så prøvet flere gange og både have hug af , og også landet gedder som har hugget på alt, fra split hagl, til missil flåd, til gedde flåd.

Når det er sagt, så JO der bliver satme landet mange "slumbfisk" ind imellem ISÆR i tryggen når de fisker aborre i disse dage, ligesom jeg har landet de første 15 nedfalds havørreder. i tryggen på brød under rimtefiskeri, og der er ikke ENNNN af dem der er blevet afkroget på en afkrogningsmåtte..

flot fisk og prøv igen til efteråret nu veddu hvor den bor jo;)
Lasse R. K. Petersen.
Søen der er tale om med denne fisk kunne jeg forstille mig var Hundesøen i Sorø/kongskilde som S-lf har.
Jeg mener at nå fisken er fredet skal den ikke over vandet hvis det kan ungås, en helt anden side af sagen er at gedde fredningen er helt hen i vejret og burde forøges med en måned så den kom til at hedde: marts og april. Men så længe fisken ikke er taget i fredningen har jeg som sådan ingen problemer bare de behandles nænsomt.
Morten Scultz@ved ikke om din kommentar om torske rykfiskeri var sådan lidt "efter mig " da jeg jo har lagt sådan en sag hed på siden. Kan i så falde fortælle dig at der kun var 2 fisk den dag der var fejl krogede resten huggede rent og alle mine fisk var krogede rent i munden=)
Lars Larsen
Interessant debat der kom ud af denne fangstrapport. Jeg kan ikke se at Morten har gjort noget forkert ved at fange gedden, og tage den op på land til en fotoseance - jeg havde selv gjort det samme.


@ Lasse
Jeg tror det er denne rapport Morten hentyder til, der står noget om to ud af tre fisk er fejlkroget.

http://www.fiskemagasinet.dk/fangstrapporter.htm?show=uniq&id=2977
Lars Larsen
Hov, der mangler lige noget.

Mit sidste indlæg skal ikke forstås sådan at jeg ikke respekterer fredningen. Essensen er at hvis jeg ved et tilfælde fanger en stor gedde (eller anden fisk) mens den er fredet, så vil jeg tage den på land til fotoseance før den genudsættes.
morten schultz
@Lasse

Nope var ikke ment på dig, elelr den rapport som lars hentyder til, men bare min generelle holdning, mærkeligt man gerne vil deltage i bule fiskeri på gyde klare torsk men syntes det er forkasteligt og tage et billede af denne sindsygt flotte gedde..


Eller store rogn tunge rimter på gyde vandring for den sags skyld.


Når jeg smutter ud og fisker Skaller nu hav det muntert
Lasse R. K. Petersen.
Jeg har INGEN problemer med at fiske efter fisk som ikk eer frede, jeg fiskede gedder de sidte 2 dage af marts og fik 29 der, fisker bule torsk, de er heller ikke frede. Hvis gedden ikke havde været fredet i april havde jeg da helt sikkert også ligget i en båd og jerkbaitet på livet løs.
morten kristiansen
det er rigtig. den tog mit bobelflåd
morten kristiansen
jeg vil heller ikke vinde noget på den.
Lars Larsen
@ Morten Schultz
Var vist lidt hurtig på tasterne tidligere i dag, da jeg tog dig til indtægt for at have henvist til nævnte fangstrapport. My bad!

Har lige læst tråden igen, det var Lasse Højrup der nævnte den rapport hvor 2 ud af 3 torsk var fejlkroget.

morten schultz
sig mig havde Morten overhovedet meldt den gedde til fiske cuppen, elelr bare sendt den ind som fangst rapport??

Syntes det vildt folk er sådan efter en knægt der vil vise sin Sikkert bedste fangst op....

FLot flot fisk.

@Lars, Det helt i orden ;)
steen v knudsen
Fisk under målet eller fisk fanget i fredningstider skal altid genudsættes straks, og så skånsomt som mulig, og så vidt muligt i levedygtig tilstand.

Og så er der vist ikke mere suppe at koge på den høne.
Med mindre der er nogen der har en anden opfattelse af ordet STRAKS end jeg har.
morten schultz
ja.... men r sikker på der mange grad bøjninger af ordet STRAKS....

JEG ville ihvertfald have et billede hvis det var mig.
steen v knudsen
@ Morten.
Loven kan IKKE gradbøjes.
Den er klar i teksten og har KUN en ordlyd.
Så hvis man vil følge loven ( hvad man jo bør ) betyder straks, at man ikke lige har tid til hverken foto eller vejning.
Det er rimelig simpelt og der er ikke så meget at tage fejl af. c",)
Fisken var tilmelst fiskecuppen, men blev slettet som cuptilmelding, da fredede fisk ikke kan deltage, netop for ikke at anspore nogen til målrettet fiskeri og dermed lovovertrædelser.
Hvad jeg personligt ville have gjort??
ret simpelt.
Jeg ville ikke ane om det var ny PR. For den ville så vidt det var muligt, være afkroget i vandet.
morten schultz
ja, jeg ville så bryde loven, for jeg ville have et billede af den, ville dog som sagt før forsøge og gøre dette i vandet.

Forståeligt den ikke kan blive tilmeldt cuppen ja, det er logik jo.


Derudover, kan jeg ikke se hvorfor man ikke kan glæde sig over en sådan fisk, lige meget hvornår den er fanget.

Det er jo ikke fordi fisken ikke "eksistere" i den måned hvor den er fredet, jeg er dog nok bare mere etisk i mit fiskeri end lige frednings perioder, jeg har det normalt bare med og passe på mine fisk uanset hvornår jeg fanger dem, og ISÆR hvis der er tale om gyde modne fisk, kunne aldrig falde mig ind, og fiske gedder lige gyldigt hvornår på året, hvis jeg vidste de var på leg, i feks marts, men de jo ikke fredet så lad os fange nogen store fede eksemplare, den tanke gang syntes og være mere og mere normal.


Og bule fiskeriet får jeg kvalme af bare og tænke på.

Selv forleden i tryggen da jeg fiskede rimter havde jeg det sgu dårligt, så det tror jeg helelr ikke jeg gider mere.

Jeg syntes bare folk skal lære og tænke i helhedder, og så bare pas på fiskene og naturen, så går det sgu!

just my 100 dollars
morten kristiansen
jeg vil skide på hvad du vil have gjordt. jeg har gjordt det jeg har gjordt. men hvis det var dig der havde fanget sådan en fisk. for første gang havde du også gjordt det. så syns bare du skal passe dig selv. sure.
steen v knudsen
@ morten K.
Ja tydeligvis mangler der lidt i din opdragelse omkring hvordan man taler til andre mennesker og om hvordan love og regler fortolkes.
Du skal være klar over at jeg ikke fordømmer din handling, men jeg billiger den heller ikke.
Mit input var såmænd kun ment som en oplysning til dig og andre der åbenbart er i tvivl om hvordan man skal håndtere en fisk der er fanget i fredningsperioden.
Men vi kan jo alle samme bare skide på det hele og gøre som det passer os.
Det er helt sikkert vejen frem og et fornuftigt budskab at vidrebringe til de kommende generationer.
Og nej.Jeg havde ikke taget fisken på land til fotosession såfremt det kunne være undgået.
Dels fordi det ikke er tilladt og dels fordi jeg ved hvilket ramaskrig det udløser, hvilket du vist ikke længere er i tvivl om ;-)
Raymond Holm
Uanset at det er en flot fisk han har fanget og at jeg selv i den alder ville gøre det samme , kan jeg kun være helt enig med Steen.
Læser hans svar som en klar OPLYSNING , og ikke for at "hakke" på nogen.

Så kan nye fiskere jo også få info om love, regler osv.
kenneth andersen
Har dit bobbelflåd modhagere????? hahahaha..... Hvem er den sure???
morten kristiansen
du må undskylde. men høre ikke anden en brok. men lige meget undskyld
kenneth andersen
Du har da intet at undskylde for! Men jeg ved ikke om jeg har forstået dette rigtigt... Men bed gedden på dit bobbelflåd og holdte fast i det hele vejen ind???????????
Rasmus Kruse
tror det er sådan det skal forstås. har da også flere gange fanget både aborre og gedder på blylodder uden krog på. det sker jo. og har før fået bidt et drennan flåd i stykker af de lidt sultne gedder.
steen v knudsen
Godt ord igen Morten K.
Jeg kan heldigvis godt tage det, uden at tage det alt for personligt.
Nu ved du hvad der kan ske, og så sker det vist ikke i fremtiden c",)
peter jensen
tillykke med fisken..... gad godt prøve at fange sådan et monster!!!!!!!!! mange gange tillykke her fra... bliv endlig ved med at fange sådan nogle flotte fisk
simon agerholm
Jeg kan godt forstå hvis den her unge fyr ALDRIG nogensinde igen får lyst til at indsende en fangstrapport :-(
Fisken er fanget som en bifangst under andet fiskeri,,afkroget og genudsat = fremragende!!!

Ja, der er taget et foto -ja, den unge fyr fik tilmeldt den Fiskecuppen ved en fejl.... Men at en hel flok voksne mænd bagefter bruger oceaner af tid på at nedgøre og irettesætte drengens fangst/motiver, er da for langt ude i hampen!!!

Helt ærligt, tag da ud og fisk istedet for ;-)
Lars Larsen
Må indrømme at jeg ikke helt forstår hvorfor Mortens fangst af den store gedde skal være genstand for så meget debat. Den er godt nok fanget i fredningen, men ikke under målrettet fiskeri. At den så i første omgang blev meldt til i fiskecuppen, og efterfølgende slettet igen er så en anden sag......

Diskussionen om hvorvidt store rogntunge fisk skal genudsættes straks efter fangsten og helst skal afkroges i vandet er en anden sag. Og på det punkt tror jeg ikke på at i andre er helt så "hellige" som i giver udtryk for ovenfor.

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange af jer der fisker målrettet efter rimter i marts-april, karusse i maj-juni, suder i juni og karper i hele foråret og forsommeren. De nævnte arter er godt nok ikke fredet i den periode, men det ændrer ikke på at det er rogntunge fisk der skal føre bestandene videre.

Hvornår har i sidst afkroget en rogntung karpe på 10-.12 kg i vandet og undladt at veje den og tage billeder??

Den eneste fejl Morten i mine øjne har lavet er at han har meldt en fredet fisk til på fiskecuppen.
Michael Callesen
Jeg forstår ikke at der er så mange specimenfiskere her på sitet der kritisere Morten k! Jeg vil gerne spørge jer allesammen hvad forskællen er på at fiske rogntunge gedder hele marts måned, med henblik på vejning/foto.
og så at fange den i april ved et tilfælde tage et foto, for så at sætte den tilbage????

Har de store madammer godt af at komme på land i marts og ikke i april? Eller er det på grund af fredningen at foto´et er et problem? Tror at alle der kritisere i denne tråd, lige skal feje for egen dør først

mvh Callesen
Lasse R. K. Petersen.
Lars@
Karpen er ikke fredet, der på har jeg ikke dårlig smag i munden ved at have fanget eller set blive fanget en stor rogn tyk fisk.

Michael@ Forskellen er at i marts er det stadigvæk "lovligt" at fange dem, selv om de er store og trumle tykke, og nogle af dem har gydt. I april er de frede og er derfor "ulovlige" at fange. `fisk fanget i fredningstider skal altid genudsættes straks, og så skånsomt som mulig, og så vidt muligt i levedygtig tilstand.` Og jeg mner ikke Straks er efter vejning og fotografering. Kan dog slet ikke se problmet med at afkroge denne gedde i vandet, hvis den har hugget på et normalt bobbelflåd, tja så kan det vel ikke være så forbandet svært at få ud af kæften på den ??
Lars Larsen
@ Lasse
Det var ikke for at give nogle en dårlig smag i munden at jeg skrev som jeg gjorde, det var nu mere for at få folk til at tænke over hvad det er de kritiserer Morten for.

Jeg kan sagtens følge dig, jeg har heller ikke selv skrupler over at fange de nævnte fisk mens de har rogn. Det kender du mig vist også godt nok til at vide.

Min pointe er som nævnt at den eneste fejl Morten har begået var at melde fisken til i cuppen (men den er afmeldt igen).

At gedden tilfældigvis er fredet i april betyder i min verden at man ikke fisker efter dem i april måned, men hvis de bliver fanget under fiskeri efter andre arter så tæller fangsten ligeså meget som ellers i min private statistik.

Forestil dig at du fanger en monstersandart til geddepremieren 1. maj, hvordan vil du forholde dig til dette? Skal den i båden, eller afkroger du den i vandet.
Ole Aaslo
regler er regler.... jo jo.. Men vil kører allel idt for stærkt i bilen en gang imellem - kunne vi snyde skattefar 100 kr i skat, så er det jo næsten lovligt...

For at komme tilbage til hvad der skete...
1 Gedden slap med skrækken og kom tilbage i live
2 Morten fik sit livs største gedde (måske)
3 Morten fik et godt billede

Hvorfor er alle så ikke glade ???????? tænk på at det paphoved som fanger fisken den 1/5 slagter lortet fordi han ikke har en vægt som er stor nok og gedden ender sine dag som kattemad...

Men hvis I er så meget efter Morten, så burde I nok også være det efter os andre som havde gjort det samme :-)
Lars Larsen
Spot on Ole
peter petersen
Flot gedde..I mine øjne er det en lille bagatel,gedden er sat ud igen,og den lever skam vidre..I nogle moser og små søer,gyder gedden allerede i feb..Hvis vejforholdene er ok..F.eks.Esrum sø gyder gedderne frem til Juni,ligesom andre dybe søer..Før i tiden var gedden kun fredet til d.16 April i moser,mener også at Lyngbysøen har hart en fredning til d.16-4..Gedden er hårdfør,og tåler mere end de fleste tror..Har skam set Gedder som nærmeste hopper op på land i legen,og kommer i vandet igen..Set det masser af gange i Lyngby sø,nede ved siv øerne..Jeg har selv hart geddehug på mit bobleflod,men ligefrem fighte en 13 kilos gedde,som kun har fat i boblen,kan jeg ikke få til at passe..Men der står jo intet om, hvor længe fighten tog..Linen kan jo sætte sig fat i gællerne,har fanget regnbuer på den måde..Når men tillykke Morten,jeg havdet også taget et billde i din alder..Peter Petersen
peter petersen
OBS..Lyder lidt underligt at gedden hugger på et bobleflod som ligger stille,de gange gedden hugger er som regl når man spinner ind..Men nok om det..Ps..Jeg er ikke sur,men lidt tyndt beskevet ang fighten..
Lasse R. K. Petersen.
@Lars
Hvis jeg fangede en stor sandfisk i maj måned under geddefiskeri ville jeg så fremt det var muligt afkroge den i vandet, hvis den var MEGET dybtkroget ville jeg i såfalde bare klippe forfanget. Tage billeder, absolut NEJ! Jeg mener at nå fisken er fredet er den fredet og skal derfor være i mindst muligt fare, en fisk der spræller mens man holder den kan i værste falde være årsag til døden, og det ville jeg ikke hav edet godt med nå fisken var fredet, heller ikke selv om den ikke var fredet men der kan man jo altid spise den hvis uheldet skulle være ude.
@ Ole
Jeg er kun "efter" Morten fordi det nu lige var den fangstrapport der kom ind mens jeg var på, hvis du satte nogle rapporter ind med gedder fanget i fredning måtte du da os godt få en hilsen hvis det er fordi Mads ikke har tid til at underholde dig =)
@Peter
Jeg har skam også set både gedder og karper lege og jeg ved godt det ikke går stille forsig, gedden kan være en hård en ja, men til tider skal der heller ikke meget til før de kolapser. Selvom fisken svømmer videre er det bestemt ikke sikkert den overlever, jeg snakkede med nogle fra min klub om det i mandags og de mente at det nok var omkring 80 % af de gedder man satte ud der overlevede, de resterende 20% ville inden for et par uger dø. Og det er nok heller ikke alle gedder der kommer sig over legen, mon dog??
peter petersen
Ang.Gedder..Jeg har set den samme gedde blive fanget,flere gange over en sæson..Ja,selv flere år efter,hugger den samme gedde på..Den må være dæd flere gange i følge din mening..Har selv fanget gedder med line ud af munden,og en trekrog som sidder helt nede ved gat hullet..Så længe man skåner gællerne,klare de sig fint..
peter petersen
Skulle stå død,ikke dæd..Sorry.)
Martin Olsen
Hold kæft en kællinge klub og høre på.

Skal vi til at oddse på hvor længe i kan holde gang i denne tråd..
Martin Olsen
Er det så også forkert indstilling at have at fiske gedder nu, i brakvand hvor de ikke er fredet i år?

Men hvor du stadig kan fange en gedde fyldt med rogn!!!!
michael pedersen
Hold kæft en flok aber at høre på..
Har i virkelig ikke mere indhold i jeres liv end at jagte en ung knægt der har fanget en større gedde end jeres pr.??
Er der ikke nogen af de hellige herinde der har jagtet/rykket store torsk på øresund?? fanget rogntunge karper/abborre(karudser/rimter?? skam jer
Martin Olsen
Hey Michael...

Lang tid siden.

Kan kun give dig ret.
peter petersen
Du er åbenbart selv en abe,velkommen til kællingeklubben begge to.)
Rasmus Kruse
olsen og michael har helt ret. udeover det er lars den eneste der har sagt noget fornuftigt.
Lasse R. K. Petersen.
Velkommen til alle jer nye medlemmer =)

Martin@ Så længe fisken ikke er fredet er det vel op til den enkelte fisker at vudere hvor længe det er "sikkert" at fiske på de pågældene fisk, hvis man fanger 8 gedder og 7 af dem sprøjter ud med rogn er det jo ikke forsvareligt, men så længe fiskene ikke tager skade af det ser jeg intet problem i det. Mener bare at loven skal overholdes.
Michael@ Vi har en diskution igang her, og den kan du vel så deltage i? Vi har vel alle lige meget liv, jeg vil dog heller debatere end at spørger om folks privatesager ang. disponering af tid osv. Jeg har skam fisket bule torsk på sundet, men de er ikke frede og der med har jeg intet problem i at fange og æde dem.
Rasmus@ Er Steen´s indlæg om at holde loven da ikke fornuftigt?
MARTIN LANGTOFT ESBERG
Nu er det ikke fordi jeg skal blande mig men har lige et spørgsmål jeg håber der er nogen der kan svare på..

Er gedden også freddet hvis jeg fisker i min egen private sø?

Mener bare at man ikke skal have fiskekort i p&t søerne fordi de er privatejet, og hvis gedden ikke er fredet i en privat sø er den vel ikke fredet her eller hvad??

Kom bare til at tænke på om fredningen også gælder private søer, er der nogen der har svaret ville jeg vær glad..
steen v knudsen
Hej Martin L Esberg.

Svaret er ja.
Uanset om søen er privat eller offentlig.
MARTIN LANGTOFT ESBERG
Hej steen v knudsen.

Mange tak for svaret, det er jo meget rart at vide:-)
Er der nogen speciel grund til at de ikke er fredet i brakvand som Martin O skriver, det virker da helt skævt..
Brian Møller
Lassie petersen, ikke så jaloux - det er ikke godt for dig!

Du skal være glad på knægtens vegne ;)
Brian Møller
Og noget andet som også er blevet skrevet længere oppe.... Det med at fange dem inden fredningen og efter er noget andet fordi det ikke er ulovligt, nej det er ganske rigtigt - men derfor kan de godt ligge inde med rogn de endnu ikke er kommet af med, også er vi jo ligevidt...

Hvis folk virkelig tænker så meget på fiskene burde de jo slet ikke fiske en måned før og efter, folk fisker jo 1 maj i håb om et par af de store... :S

Mærkelig tilgang at have til tingende når man gerne smider en rogntung gedde i båden den første maj.......

Men ikke kan ønske en ung knægt tillykke med et par gode billeder og en flot fisk
Lasse R. K. Petersen.
Brian@ Mit problemer med det er bare at fisken er fredet og derfor skal udsættets STRAKS efter fangst. Jeg har ingen problemer med folk fanger fisk med rogn, det er jo der de vejer mest. Jeg tager gerne en rogntung gedde op i båden første maj, hvis jeg ellers var hjemme =) Fordi det står der ikke noget om man ikke må.
MARTIN LANGTOFT ESBERG
Kan der ikke ligge meget forskelligt i ordet straks?

Jeg ville personligt til enhver tid vurdere at jeg hurtigere ville kunne afkroge en fisk på land i forhold til i vand..

Det er jo op til dig selv at vurdere ude ved vandet hvor hurtigt STRAKS er, og der er sikkert ligeså mange forskellige vurderinger som der er fiskere..

Straks for mig betyder så hurtigt det kan lade sig gøre.
Hvis jeg fangede denne gedde ville jeg også skyde et par hurtige billeder og derefter udsætte fisken igen.
Hovedsagen er at fisken bliver genudsat og det tror jeg ikke der er nogen der er i tvivl om.

Tror også at fiskekontrollen vil syntes det er iorden med et par billeder så længe fisken bliver sat ud igen.

Skal vi gå i meget små sko er jeg sikker på jeg ville kunne forsvare det over for en "dommer" da det langt fra er sikkert for hverken mig eller fisken at afkroge i vandet, og den derfor må på land og der var kammeraten hurtig med et kamera og skød et par billeder..

Der er ingen her der lider overlast hvis i spørger mig..

Og i øvrigt tillykke med den flotte fisk Morten, fredning eller ej..
Rasmus Kruse
steens indlæg er også fornuftigt nok lasse. har lige overset det. bulefiskeri er en helt anden ting. det er dyreplageri og så det er lovligt eller ej. det er op til folk selv om de tager på sundet for at rygkroge fisk. syg sport i min verden. men det har ik noget med gedder at gøre.
Lasse R. K. Petersen.
@MARTIN LANGTOFT ESBERG:
Citat: Straks for mig betyder så hurtigt det kan lade sig gøre. Hvis jeg fangede denne gedde ville jeg også skyde et par hurtige billeder?? Hvis straks i "din verden" betyder så hurtigt som muligt, hvordan kan det så være at du vil bruge et min eller to på at tage billeder? Så er det jo netop ikke så hurtigt som muligt?
@Rasmus: nu er det jo ikke alle torsk der fejl kroges? Men lad os tage det om torsk i en anden tråd for ikke at blande for mange ting sammen.
Brian Møller

-----------------------------------------------------------------------------

Lasse R. K. Petersen.
Brian Møller@ Afkrognings måtten til ørrederne kan vi jo diskutere. Men jeg siger nok nej =) Men! Jeg synes absolut en gedde i denne kaliber skal håndteres i vandet nå den er med rogn!

---------------------------------------------------------------------------

Hvorfor vil du så hive den op i båden første maj hvis den stadig er med rogn ?
Lasse R. K. Petersen.
De søer jeg fisker i har jeg ikke fanget en gedde med rogn i i maj måned. Den første er måske nok os formuleret forkert nok næmere: mens den er fredet skal den håndteres i vandet.. ?
kenneth andersen
NÅH nu vil jeg tage ud og fiske lidt gedder ;) kan i have en god weekend drenge!!!!!!
Lasse R. K. Petersen.
Haha =)
MARTIN LANGTOFT ESBERG
Hvor svært kan det være at finde det positive??
Fisken er GENUDSAT skriver det lige ígen GENUDSAT, så drop nu at fisken har været på land, igen den er genudsat og kan fanges 1 Maj..

@Lasse R. K. Petersen.
Det er jo netop så hurtigt som muligt.
Når jeg fanger fisk er rækkefølgen sådan her:
Fight ,derefter nettet, så en tur på måtten og afkroges et par hurtige billeder og den får sin frihed igen, alt dette på et par minutter.
Det er meget hurtigt og her lider ingen fisk overlast, bare man husker at bruge hovedet..

Kan ikke se forskellen på en gedde med rogn og en karpe med rogn, mener du det er ok at fotografere en karpe med rogn og ikke en gedde fordi den er fredet?
Karpen har vel ret til at blive behandlet som gedden og omvendt....

Fredning eller ej det billede har sq ikke skadet den gedde
steen v knudsen
@Martin L E.

Det er ikke så hurtigt som muligt, eller STRAKS som loven foreskriver.
Straks er ganske enkelt.
Fisken landes.
Tages op på afkrogningsmåtte, hvis man har en med??? ( hvorfor skulle man have det, med mindre man fisker sandart )
Fisken afkroges og flyttes tilbage i vandet.
Eller: Fisken kroges.
Fisken afkroges IMENS den er i vandet, hvis det er muligt.
Fisken svømmer videre.
Der er ganske enkelt IKKE tid til hverken billeder, vejning, måltagning, målebåndsfoto eller anden fumlen rundt, hvis man skal følge LOVEN som foreskriver at fisken STRAK skal genudsættes så skånsomt som muligt.
Det er fløjtende ligegyldigt om den pågældende fisk er med rogn eller ikke.
Den er FREDET og loven er ligetil og nem at forstå hvis man VIL.

@ alle andre.
Jeg forstår simpelt hen ikke, at mange i denne debat, er villige til at lave KÆMPE krumspring, bare for at omgås en simpel lovtekst.
Hvorfor ikke bare affinde sig med, at der er en lovgivning på et område, der henviser til hvordan man skal forholde sig i et givent tilfælde?
Jeg kan heller ikke forstå, at det er nødvendigt at dreje sagen 180* rundt og tilføje i sammenhængen ligegyldige eksempler, når det det egentlig drejer sig om, er at man bør holde sig til hvad lovens bogstav siger.
Rogntunge karper eller sandart er uvedkommende i denne sammenhæng, i og med at de PT. ikke er fredede.
Man kan ikke retfærdiggøre en lovovertrædelse, bare fordi det er en potientiel rekordfisk, eller bare fordi det er en ung knægt der har lavet en fuckup.
Hvis alle er uenige om at overholde gældende love og regler, hersker kun kaos og hvor er vi så henne?
God weekend.
Michael Callesen
@Lasse R. K. Petersen

Jeg kender mange søer hvor karperne er totalt fredet, ville du også der afkroge en 15+ i vandet????? eller er i bare hellige?????
MARTIN LANGTOFT ESBERG
Det lyder helligt Michael:-) Tror ikke de har prøvet at afkroge en gedde i vandet før, vi snakker om en fisk der meget tit går amok lige før land ,i nettet og i båden, det er langt mere sikkert at afkroge oven vande.

@steen v knudsen

Må der heller ikke stå nogle og tage billeder imens jeg sætter den ud efter afkrogning?
Hvad skal jeg med et målebåndsfoto i april måned?

Mener bare at jeres focus i denne debat er helt forkert, glæd jer da over at fisken er genudsat.

Mener bare ikke folk som dig og mig skal være dommere for hvad STRAKS er, jeg er sikker på jeg kan forsvare mit synspunkt og du er sikker på at du kan forsvare dit..
steen v knudsen
@ Callesen.
Totalfredet, må jo samtidig betyde at man ikke må fiske efter dem eller???

@ Martin L E.
Tror nu ikke du skal være i tvivl om mit kendskab til geddefiskeri ;-)
Jeg har da afkroget masser af gedder i vandkanten eller ved bådsiden.
Det er ikke sværere end man gør det til.
Og der må selvfølgelig gerne stå en og tage billeder imens du afkroger fisken og genudsætter den.
Det sagen drejer sig om, er at man ikke skal veje,måle og sætte sig op til modelfoto med en fisk fanget i fredningstiden, da loven foreskriver at fisken straks genudsættes og så vidt muligt i levedygtig stand.
Nu var fisken jo også tilmeldt fiskecuppen, så man må da formode at der var taget et målebåndsfoto som reglerne foreskriver for at kunne tilmelde fisken.
Fisken er ganske rigtigt efterfølgende slettet fra cuppen, de fredede fisk ikke kan tilmeldes.
Men det ændrer ikke på det faktum, at fisken har været på land. den er vejet. den er målt. Den er foreviget med den glade fanger. Og det er jo det det drejer sig om.
Jeg gentager gerne mig selv, hvis det kan hjælpe nogen fra at være i tvivl om hvorvidt man må eller ikke må agere som den heldige fanger har gjort.
Det må man IKKE, hvis man skal overholde loven.
Det er ikke et spørgsmål om hvorvidt du eller jeg skal gøre os til dommer eller ej.
Loven er skrevet som den er og du vil aldrig kunne forsvare over for en dommer ( hvis det skulle komme så vidt ) at du tog dig tid til at veje,måle og fotografere.
Den eneste du vil kunne forvare det over for, er din egen moral/etik/estetik, hvis du vælger at se bort fra lovgivningen som den er.

Michael Callesen
@steen v

nej det betyde at de skal genudsættes ved fangst! bla. er den nuværende dk rekort for karpe fanget i et vand med disse regler! Jeg forstår bare ikke at det for dig Steen er ok at fiske rogntunge gedder hele marts måned for at veje og fotografere dem? men så snart det bliver april er det ikke ok? har store madammer bedre af at blive fotograferet i marts????? Eller er det på grund af fredningen??? For den er vidst til for at fiskene ikke bliver slået ihjel!!!!!

vh Callesen
steen v knudsen
Præcis Kallesen.
Det er jo det det drejer sig om.
Fisken er FREDET og så er den jo ikke længere vel ;-)
Det er ikke et spørgsmål om hvorvidt gedden er rogntung eller ej, men at loven ikke overholdes.
Lasse R. K. Petersen.
Martin@ Når jeg fanger fisk er rækkefølgen sådan her:
Fight ,derefter nettet, så en tur på måtten og afkroges et par hurtige billeder og udsætning. Så er det jo ikke så hurtigt som det kunne være? Billede og net i visse tilfælde kunne have sparet et par minutter? Et billede er jo ikke nødvendtigt, fisken skal jo nok overleve selvom den ikke er blevet fotograferet?
Jeg har landet 9/10 gedder med et "gællegreb" i vandet det har da fungeret perfekt og fisken har været i vandet??

@Michael Så er formuleringen jo forkert, fredning betyder den er fredet og ikke må fikses efter? Så burde man istedet kalde det for INGEN AFLIVNING eller lign. Du skyder jo heller ikke frede fugle ??
Michael Callesen
@Lasse R. K. Petersen

Jo det sker faktisk! men der er det for sent at rette op på! jeg kan sku ikke få liv i dem igen
Søren sørensen
Keder folk sig virkelig så meget, nu hvor gedde sæsonen er forbi, at man straks kaster sig over en super glad fisker og hans fangst som jeg iøvrigt synes er en rigtig flot fisk. Jeg troede kun man kunne finde den slags kællinge forummer inde på sportsfiskeren. Sørgeligt synes jeg.

Mvh Søren
steen v knudsen
Det kan du jo have et i SÄ,ren sÄ,rensen.
De største kællinger er jo som reglen dem der brokker sig, uden egentlig at bibringe en ellers fornuftig debat, noget som helst, ud over deres mening om hvad andre bør tænke og mene, ud fra egne værdinormer.
Og der er da vist ingen der er i tvivl om at fisken er flot.
michael pedersen
Og de samme kællinger bule fisker selv efter gydetorsk, dvs står bevidst og rykfisker..
dobbeltmoral længe læve føj
Mads Hussing
@Søren Sørensen,

Keder man sig når man debatterer? Jeg tager gerne en god diskussion ligegyldigt på hvilket tidspunkt af året vi er... Er enig med Steens definition på en såkaldt "kælling".
Ole Aaslo
@Mads

Har jo også kaldt dig for en kælling i flere år - rart at få bekræftet jeg endnu engang har ret *LOL*
Lasse R. K. Petersen.
Michael@ Bulefiskeri er nødvendig vis ikke ryk fiskeri, visse personer står og flår stangen uhæmmet op og ned med en str. 16/0 krog for enden. Mens andre står stille og for pirken til at gå i lokkende bevægelser. Det er afhæningt af hvilke personer man er ude med. Personeligt bryder jeg mig ikke om at stå og fejlkroge den ene torsk efter den anden og rykker derfor ikke igennem så visse andre gør. Igen det er en smags sag om man vil have kød på bordet eller passe lidt på fiskene. De fisk jeg har fanget under bulefiskeri har alle hugget rent på pirken.
Søren Sørensen@ Du bidrager jo også virkeligt med noget positivt til en debat, det er da inlæg som dine man godt kunne have været foruden, dette er jo en debat og dit indlæg bringer ikke rigtig noget frem mht. det denne debat går på?
simon agerholm
I lørdags var jeg en tur i Hedeland ved Hedehusene, bare for at gå en tur (og så lige lure om der er sat fisk ud i p&t søen..)
Da jeg ankom til søen stod der 2 mand og var ved at pakke grej ud. Da jeg hved at DSB kiosken, som indtil nu har solgt dagskort er lukket, gik jeg over og spurgte dem hvor man nu kan købe kort.. De mente havde lidt svært ved at "finde ud af" hvor de havde købt dagskort -men pludselig lyste den ene nærmest op, og meddelte, at de søreme udelukkende skulle fiske gedder, så dét med dagskort ikke var nødvendigt.. SÅ var det jeg spurgte om gedderne ikke er fredet i april -det mente de ikke de var,, men det står nu på skiltet som stod under 20 meter fra hvor de stod :-) .. Se dét er dårlig moral..
Ole Aaslo
Orv Simon...
Kunne se du havde ringet i går - jeg har mobilos på mig i dag. Du kan bare slå på tråden... Nu får vi jo løn for det *S*
Søren sørensen
@Lasse R.K Petersen

Jeg synes ik jeg gider synke så lavt som mange folk herinde efterhånden gør. Folk kan jo aldrig blive enige uanset hvor længe man diskuterer. Og sådan vil det jo altid være. Ta i stedet at åben et debat forum, hvor sådanne ting her kan snakkes igennem, i stedet for at skrive det her på denne rapport hvor fangeren af gedden nok føler sig neget udsat nu

Mvh Søren Sørensen

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk