Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Fiskelykke under midnatssolen
Indsendt af:Svend
Dato:05-03-2002

Da både Jim og jeg er fedtfinnefanatikere med stallingen som et af vores foretrukne byttedyr, var det jo nærmest et must at vi skulle besøge Kaitumelven i det skønne Lapland.

Vi fik overbevist vores respektive koner om at vi ikke ville være hele mænd inden vores tørfluer havde redet på Kaitums klare overflade og vores nymfer gennempløjet den stenede bund, enten er de naive.....eller også er vi, for vi fik dem overbevist.
Så langt så godt - vi forlod dermed DK fredag i uge 28 og foran os lå 14 dage med fisk, fisk og atter fisk. Vi kørte op til Kaitum by og parkerede bilen fik pakket vores rygsække og begav os ind i vildmarken,......og ja, der er satme mange myg, heldigvis havde vi købt noget af det myggemiddel de lokale bruger, det lugter som en mellemting mellem skosværte og gammel sur tørvemose, men det virker fortræffeligt. Efter 1½ dags vandring (25 km) nåede vi Kaitumelven ved et sted hvor der løber en vandrig bielv ud i den ved navn Tertojokka. Hold kæft hvor så det godt ud, desværre skulle det vise sig at her var ikke andet en ørreder i middelmådig størrelse, vi fiskede og fiskede så armen var ved at falde af og prøvede alle tænkelige metoder inden for fluefiskeriet af, men lige lidt hjalp det.

Da vi ydermere stødte på nogle fastboende svenskere som kunne berette at de eneste de kunne fange nu, var ørreder som blev taget på orm med bundsnøre så kunne det hele være lige meget .
Om aftenen sad vi noget nedtrykte og delte en flaske Famous Grouse og så blev hjernen klar igen, så næste morgen pakkede vi hver en rygsæk med det mest nødvendige, lod teltet stå og tog en rekonogseringstur opstrøms for at finde Thymallus Thymallus. Det blev en lang tur idet der er et meget langt stræk med kvoteret fiskevand som kræver speciel tilladelse, men efter 5 timer var vi igen på lovligt vand og her var stallingen, vi mødte en flok svenskere som var på vej nedstrøms, de havde haft et utroligt stallingefiskeri endnu længere oppe.
Vi fiskede lidt og fik nogle småstallinger, desværre havde vi kun skridtstøvler med så vi var lidt begrænset i vores bevægefrihed, inden vi gik tilbage til teltet ved 20-tiden blev vi budt på kogekaffe samt saltet og tørret renkød ved bålet - mums!

På tilbagevejen besluttede vi at næste morgen pakkede hele lortet sammen igen vandrede hjem til bilen, for derefter at køre op til en helikopterstation ved Nikkaluokta og blive fløjet ind til Kukakkfossen. Som sagt så gjort og næste aften stod vi ved Peugeoten kl. 21 efter 76 km. vandring på 4 dage med fuld oppakning i øsende regnvejr - vi var smadrede og havde tabt 4 kg på kampvægten.

Velkommen ombord sagde helikopterpiloten på klingende svensk, I skal lige vide at dem jeg just har hentet har set en stor bjørn i området hvor I skal være, og så var spændingen jo ligesom lagt! Vi landene ved fossen kl. 23 og gik straks i gang med at bygge en camp, det er jo lyst hele døgnet så tiden spiller ingen rolle. Da vi var tilfredse med campen blev fluestængerne rigget til, og her var stallinger i stort tal. Vi fiskede hele natten indtil kl. 8 næste morgen og havde vel fanget 15 stallinger hver med den største på 45 cm. hold kæft hvor var vi glade og trætte, så den formiddag sov vi godt.
De næste dage fulgte der nogle oplevelser som ligger printet krystalklart på nethinden, og lagret dybt inde i hjertet, det var simpelthen vores livs fiskeoplevelse til dato.

Vi væltede os i stallinger og natur, vi så havørnen komme glidende ned over elven, dalryperne krydse elven med deres kyllinger, og ugler på jagt efter lemminger i midnatssolens lys. Med det største er at stå i det landskab og fighte en storstalling i den stærke strøm på #4/5 stænger, I skulle prøve det.


Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk