Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:24-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Fiskeri fra ponton
Indsendt af:Anders
Dato:01-03-2002

Hvad f….. er dog det, syntes de to morgenfriske tyske turister at tænke, da de ser min makker og mig komme slæbende med vores nyindkøbte pontonbåde.
Da vi kort tid efter padler fra land mod stenrevet nogle få hundrede meter ude, bliver vi diskuteret livligt, efter de pegende fingre og nikkende hoveder at dømme. Synet af de to pontonbåde er selvfølgelig også så sjældent, at det ofte giver anledning til spørgsmål fra nysgerrige medmennesker.
For mit vedkommende startede jeg med flyderingsfiskeri tilbage i ´90erne og gik efterhånden over til kun at bruge pontonbåde efter en prøvetur under en ferie hos noget familie i USA. Dengang var bådene ikke så udbredte i Danmark og det affødte en del af de før nævnte blikke og spørgsmål. Men jeg foretrækker stadig pontonbåden frem for flyderingen, den er en del mere stabil og rækkeviden forøges væsentligt, specielt fra kysten. Dog skal man være opmærksom på at de kan være en del vindfølsomme pga. den ringe vægt kontra den større flade. Så derfor bør man, som altid når man fisker på havet, hvad enten det er fra almindelig båd eller fra pontonbåd, tage sine forholdsregler mht. redningsvest, mobiltelefon, nødraketter, vejrmeldinger etc.

En pontonbåd kan roes og er derfor et fartøj der udvider ens fiskehorisont betydeligt. Man sidder forbavsende godt med god plads, og når man efter nogle prøveture har fundet sin helt egen indretning af pontonen, har man alle forudsætninger for at gøre store og til tider overraskende fangster. Som et stort plus, kan man også komme ud for mange sjove og spændende oplevelser med dyrelivet i havet omkring os. Under en tur til Gjerrild Nordstrand på Djursland, fik vi pludselig følge af 2 meget nysgerrige marsvin En kæmpe naturoplevelse at sidde med røven i vandskorpen og blive begloet af en "babyhval" på under tre meters afstand. Sæler er af natur også meget nysgerrige, hvilket man ofte finder ud af når de prustende dukker op lige foran pontonen… lidt af et chok nogle gange.

Under en tur fra Grenå roede vi langs med stranden, for at komme ned til et kendt hot-spot. Jeg havde en intermediate rapala wobler i sort/sølv vrikkende rundt kun et par meter efter pontonen, det var egentlig ikke for at dørge den hang der, men rent dovenskab at jeg ikke havde taget den helt ind. Det er faktisk også sjovt at kigge på en wobler i aktion, og så får man et fint billede af hvordan ens agn arbejder ved forskellige hastigheder. På et tidspunkt kom jeg ind over et bart stykke sandbund, hvor en skygge pludselig skilte sig ud fra tangkanten og roligt gled ud på det bare stykke, mit hjerte stod fuldstændig stille, det var uden tvivl en havørred på over de 10 kilo……!!! Den fulgte efter wobleren tværs over det lille stykke sandbund med mig som måbende tilskuer kun tre meter fra den utrolige fisk. Tangskoven begyndte i det samme og wobleren satte sig fast i et højt stykke, hvorefter ørreden vendte og gled tilbage i dybet. Aldrig har jeg forbandet alt tang i Danmark så groft og truet med så ufattelige mængder af round-up, som i minutterne efter denne oplevelse. Men den giver et godt billede af at man kan komme meget tæt på fiskene med en pontonbåd, uden at de skræmmes bort.



Med min pontonbåd har jeg haft mange gode fisketimer, med alt lige fra hyggestunder efter de flade over ruskende torsk i tangskovene til havørreder på blink og med woblere. Det er en fantastisk spændende form for fiskeri der ligner flyderingen meget, men som jeg mener giver flere muligheder, det er bare med at komme ud og udforske dem alle.

Knæk og bræk.




Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk