Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:04-12-2023
Menu
Kalender
December 2023
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Tips og tricks til at narre fisken
Indsendt af:Keld Andersen
Dato:11-12-2006

Mange gange, når jeg går ude ved åen, kan det undre mig, at mange lystfiskere en tilbøjelig til, at udøve det, jeg kalder maskinfiskeri.

Det jeg mener er, at ofte ser man der bliver kastet enten tværs på eller skrå ned ad strømmen, og så lader man sin agn (spin eller flue) drive ind til egen bred, for derefter, at blive fisket ind til et nyt kast efter et par skridt nedad strømmen, med samme rytme hver gang. Det kan da også give fisk, men det kan gøres bedre.

Fluens gang kan vi forbedre på flere måder. Bruger man rørflue og syntes den virker tung ved krogen, kan det modvirkes ved at sætte en conehead foran fluen, på den måde kan man også få fluen til at gå dybere uden at bruge synkeline. Der er den mulighed, at i stedet for en trekrog, at bruge en dobbeltkrog eller hvorfor ikke en enkeltkrog, når fisken hugger skal den som nok blive hængende, for det er utvivlsomt lettere at sætte en krogspids godt fast frem for flere.

Kan man komme til at kaste således, at fluen umiddelbar før den når den formodede standplads svinger i en halvcirkel ind lige foran fisken er det alle tiders, yderligere kan fluen hjælpes op i hastighed ved at give et træk i linen, når man svinger stangen ind til egen bred, vær ikke bange for at det går for hurtigt, fluen kan tværtimod drive for langsom. Vær forberedt på, at hugget ofte vil være meget kontant.

Med spinner og blink kan samme kasteteknik bruges, et fif er at hæve og sænke stangspidsen i nogle kontante ryk samt øge og sænke indspindings hastigheden, for at agnen skal få en så varieret gang som muligt.

Wobleren fiskes på samme måde, dog er der et godt trick, hvis der fiskes med en synkende wobler. Det er når der kastes ned om en formodet standplads, kast et par meter ovenfor fisken og fire så line af indtil wobleren når ned til fisken for derefter, at starte indspinningen med et lille ryk ind til et nyt kast i et ujævnt tempo. Det har givet mig to laks i år.

Fiskes der med orm eller kunstig krogagn vil et glide tackle være mest velegnet. Et lod med et øje eller en løkke af en eller anden slags, der ikke vejer mere end strømmen let kan flytte den, monteres på linen ovenover en svirvel og den agnede krog hænger i en linestump på ca. 25 cm i svirvlen. Kast skrå opstrøms mod modsat bred og følg med ned ad strømmen foran linen hele tiden, indtil agnen når egen bred og fisk den hjem til et nyt kast. Hele tiden skal linen holdes stram.

Fordelen er: Færre bundhug, agnen finder med strømmens hjælp de fleste huller og i de fleste tilfælde kroger fisken sig selv.

Det var alt for denne gang.

M.V.H.
Keld Andersen

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk