Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:30-05-2024
Menu
Kalender
Maj 2024
MaTiOnToFr
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Mini tun i Kattegat
Indsendt af:Tommy Olinsson
Dato:09-08-2006

Så er vi over den værste varme, og det er på vej til at blive hverdag i Danmark. For de flestes vedkommende er ferien ovre, en ferie der om noget har stået i varmens og solens tegn.

I Nordjylland har en kærkommen sensommer gæst meldt sin ankomst, nemlig makrellen. Den har selvfølgelig været her en tid, men nu i så stort antal at den nu er at finde i havnebassinerne.

I Frederikshavn ser vi dem hver aften, når solen er på vej ned. De første strejfere kommer ved 17-tiden, herefter bliver stimerne stadig større, helt hen til solnedgang.

Hvordan skal de så fiskes? Ja her er der masser af muligheder.

Det hyggeligste og nemmeste, er at fiske dem på flåd. Her vil jeg så anbefale at man fisker med glideflåd, og med agnen 3-4 meter under flådet. Agnen kan være strimler af sild eller makrel, eller det kan være tobis, hvis man har sådanne liggende i fryseren.

Sild kan sikkert købes i Frederikshavn på torvet hos fiskehandleren, ellers må du prøve med frosne filletter fra supermarkedet.

En anden og mere aktiv måde er at fiske dem med blink og ophængerflue, eller man kan bruge et makrel (silde)forfang og et lod til at få det hele ud med.

En nem makrelflue, er simpelthen en krog med et stykke sølvpapir rundt om, det kræver faktisk ikke så meget. Et par sorte eller hvide fjer gør det lige så godt.

Endelig kan de fiskes på fluestang. Vælger man at prøve den form for fiskeri fra en havnemole, bør man være meget opmærksom på de andre mennesker der færdes på molen. Det er ikke altid, at molefiskere og fluefiskere har de samme holdninger til hvad der kræves af plads for at fiske. Et godt alternativ er derfor at fiske fluen efter en vandboble.

Endelig kan de fiskes fra båd og her er Seadog på Læsø en oplagt mulighed, hvis man alligevel er i nærheden af øen.

Makrel er en gudespise, især som røget, men en stegt makrel er heller ikke at kimse af. Ryg den i en Kasper røghat, du kan have med på turen, hvilket er særlig hyggeligt hvis man fisker fra molen med prop.

Er du alligevel i Nordjylland og har en aften til overs, så tag og læg et besøg ned ved et af havnebassinerne. Om ikke andet, kan du garanteret få dig en hyggesludder på kajen med en af de mange andre fiskere.

Knæk & bræk

Tommy Olinsson
Certified Fishing Denmark guide

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk