Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-06-2022
Menu
Kalender
Juni 2022
MaTiOnToFr
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Tropisk sommer på Læsø
Indsendt af:Tommy Olinsson
Dato:14-07-2006

Beretningen I får her, er skrevet for et par dage siden. Jeg har imidlertid valgt at gengive historien på samme måde som den rent faktisk er skrevet…

Det er tropisk sommer heroppe på Læsø, hvor jeg befinder mig i øjeblikket, men det er også ensbetydende med multer. Det fik jeg syn for i dag, stod oppe på kajen og snakkede telefon, tilfældigt kigger jeg på vandet, Wauu, der var tre kæmpe store multer. Skyndte mig at rigge fluestangen til med en lille red tag, fiskede langs molen, hvor jeg havde set dem fra starten, men de trykkede sig og var bestemt ikke interesserede i min flue…

Efter en del blindfiskeri over den plads jeg havde spottet dem på først, stod jeg efter en tid direkte over pladsen, pludselig kom de ud fra skyggen, jeg var ved at tabe næse og mund, for de fisk var store, faktisk så store at min puls steg, kæmpe oplevelse...

Efter de havde cirklet rundt på bunden en tid, forsvandt de, jeg stod i solen og gjorde mit bedste på at smelte væk, fortrak dog til skyggen. De fisk glæder jeg mig til at fiske på igen.


På tur med ”Seadog”

Lige om lidt tager jeg ud og sejler med lystfiskerskibet ”Seadog”. Temaet for aftenens tur er sæler og fiskeri, Der er makreller derude, fortalte Klaus, der er skipper på båden, men det vil jeg fortælle meget mere om i løbet af aftenen, efterhånden som den skrider frem.

Men allerede da jeg talte med Klaus tidligere på eftermiddagen, fortalte han om et fire personers selskab der havde været på vrag fiskeri i weekenden, det havde vist været en rigtig god oplevelse, de havde i alt fald fanget masser af torsk.

På vej ud af Vesterø havn, fortæller Klaus, imellem bidderne af aftensmaden, at Seadog har sejlet siden den tidlige morgen, hvor det gjalt jagten på de lidt større makreller, en enkelt lange samt de alle steds nærværende fjæsing.

På den netop overståede eftermiddagstur, der bød på en kombineret sæl-kiggetur og lidt makrelfiskeri, var der kommet mange makreller på dækket, hele 50 var det blevet til.

Fjæsinger blev der også fanget en del af, og her fortæller Klaus, at familier og unge ivrige lystfiskere kan få al den hjælp ombord, som de har brug for. F.eks. hvis, eller rettere når der bider en fjæsing på, så hjælper Klaus eller hans medhjælper Maik, med at tage fisken af krogen, for at undgå at nogen bliver stukket af en fjæsing, videre hjælpes der til med at skære fisken til, så pigge og hoved kommer væk.

Rundt omkring på dækket er placeret ”fjæsingebaskere” en træ kølle der er designet til at afkroge og aflive fjæsinger med, vel at mærke uden at man stikker sig.

Skulle uheldet alligevel være ude, hvad der dog aldrig er sket, medbringer skibet altid en passende modgift i form af varmt vand på termoflaske, der er det bedste middel mod den slags ubehageligheder.

Seadog sejler også med lejrskole børn, og her fortæller Klaus, at han havde en ung pige som gæst på en sejltur tidligere på sommeren. Hun fortalte, at hun havde været med på skibet sidste år, netop i forbindelse med et lejrskole-ophold.

Klaus fortæller videre, at de i går havde en revtur fra Østerby og her fangede de godt med torsk, mest af den størrelse man kommer på panden. Desuden var der masser af små-sej, til stor og udelt glæde for børnene der var med på turen.

Som et andet tilbud, i den efterhånden store vifte af muligheder, kan man også komme med på ruse fiskeri. Her fiskes der primært efter store taske-krabber, der koges i havvand og serveres ombord for skibets gæster på vejen tilbage mod havnen.

Her har Klaus god hjælp fra et godt gammelt familiemedlem, Willy, der selv har en fortid på havet som fisker. Han fortæller på turene om sin egen historie som fisker, og bringer på den måde den levende historie videre til øens gæster, der vælger at prøve sådan en oplevelse af.

Men lige nu er vi ved at klargøre os til makrelfiskeriet, vi har netop overstået en sæl-safari, hvor vi har været inde på 30-40 meters afstand for at kigge på sæler. Børnene kommer op i styrehuset for at aflevere de

kikkerter de har lånt før, helt selvfølgeligt bliver de budt inden for, dels for at styre båden, men lige så meget for at høre om det navigations og ”fishfinder”-udstyr der findes ombord.

Fiskeriet blev en god oplevelse, især for de to drenge som vi havde fornøjelsen af at stå ved siden af, de havde vist aldrig fisket på havet før, og begejstringen var enorm. På turen blev der fanget omkring 50 fjæsinger, 5-10 makreller, pragtfulde fightere som jeg selv havde fornøjelsen af at fange. Der blev fanget torsk, mest små, men også en fin stegetorsk på omkring 2 kg.

Alt i alt havde jeg en hyggelig sejltur med Klaus, Maik og ”Seadog” (og må jeg ikke glemme, Jan Olsen, der sejler båden en gang imellem, når Klaus holder en fridag fra havet) og jeg vil da bestemt anbefale såvel familier som mere rutinerede fiskere at tage af sted på sådan en tur. Der er hyggefiskeriet på ca. 10 meter vand, efter fjæsinger og makreller, ideelt for børnefamilierne når der er sådan en hjælpsomhed fra besætningen som tilfældet var på min sejltur. De mere hardcore, kan komme på vragfiskeri og på det fiskeri der ligger lidt længere væk fra Læsø, end disse korte ture giver mulighed for, men mere om det herunder.

Flere oplysninger om ”Seadog” og fartplanen på hjemmesiden www.sitecenter.dk/seadog

Eller direkte på telefonen til Klaus. 2980 1438


Rapport fra tropisk Læsø/Tommy Olinsson

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk