Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-06-2022
Menu
Kalender
Juni 2022
MaTiOnToFr
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Rapport fra Læsø
Indsendt af:Tommy Olinsson
Dato:03-07-2006

Det er blevet sommer i Danmark, i særdeleshed på Læsø. Som jeg tidligere har berettet, har jeg gået og hygget mig på molen om aftenen med lidt fluefiskeri efter de forskellige fisk som jeg har kunnet se i skæret fra lamperne på kajen.

Sådan er det ikke mere. Læsø lever med rette op til tilnavnet ”lysets land” Det er selvfølgelig ikke som i Norge, men det bliver faktisk ikke mørkt om natten, højst lidt tusmørke. Det giver jo gode muligheder for at bruge natten til noget fornuftigt, og hvad er fornuftigere end at fiske, ja jeg ved det ikke.

Ydermere har natten den fordel, at alle de turister som øen lever af, sover, havnen der er bugnende fuld af lystbåde er om dagen et temmelig livligt sted, der er lige så dejligt stille som dagen er i foråret.

Om natten kan der fiskes på kysten, helt inde på det lave vand. Der er havørreder der trækker rundt i evig jagt på føde, men hvad der også er interessant for flertallet af lejlighedsfiskere, der er fladfisk, temmelig store pighvar, masser af skrubber og endelig fjæsingen.

Denne for mange, store misforståelse, fjæsingen, er mere end blot en giftig ting der ligger inde på det lave vand og generer badegæsterne. Den er hvad jeg vil kalde en gudespise. En af ”mine” gode folk oppe på arbejdet, Kim, havde været ude og fiske en aften, og fanget godt med fjæsinger, det fortalte han om en dag. Han havde efterfølgende varmrøget dem, og sad så den ene dag på arbejdet og berettede om det. Jeg spurgte forsigtigt ind til om det kunne lade sig gøre evt. at smage.

Et par dage senere kom Kim med en stor frysepose fyldt med røgede fjæsinger. Glem alt om røget laks og sild. Fjæsinger, de sparker virkelig røv. Det er så delikat, at min mund løber i vand, bare jeg tænker på det. Fint hvidt og fast kød, som en makrel, men ikke særlig fede. Når man trækker skindet af, følger benene med og man kan pille kødet af midterbenet uden problemer. Faktisk en perfekt børnefisk. Jeg har så endnu ikke prøvet det på brød med løg og rå æg, men jeg konsumerede da en halv snes stykker, direkte ”fra fad” om jeg så må sige. Det er forhåbentlig ikke sidste gang jeg prøver at spise dem.

Nå I skal også høre lidt om en anden fisk, der får stadig større opmærksomhed i disse år, nemlig multen. Jeg har været lidt rundt og kigge efter dem på havnen i Vesterø, har jo hørt nogle drabelige historier om både mange og store af slagsen. I torsdag så jeg dem så, eller rettere, jeg så hvirvler i overfladen ude midt i havnen, der klart viste at der var multer på færde. Desværre havde havnefogeden travlt med at sejle rundt i sin motorbåd, hvilket forårsagede så meget uro i vandet, at de forsvandt igen. Vandet er oppe på 18 grader C. så det varer vist ikke så længe før vi kan finde dem i færgelejerne og langs molerne, men det skal I nok høre mere om når det sker.

Først på ugen talte jeg med en af fiskerne i havnen, Orla. Han kunne fortælle om multer i det ene hjørne at havnebassinet. Han fortalte at det spot han kiggede på jævnligt, der holdt en mindre stime til på en 5-6 fisk. Men jeg fornemmede at multer ikke er et særligt attraktivt bytte for fiskerne og det er jo fint nok for os lystfiskere, så skal vi i alt fald ikke konkurrere der.

Orla fortalte videre at der er multer ”overalt i stranden” jeg har så ikke haft tid til at kigge efter, grundet ”for meget arbejde” men det er jo det jeg er der oppe for, håber så bare at I der læser dette kan motiveres til at prøve fiskeriet af, og så fortælle tilbage om det, så vi kan få kommunikeret de gode oplevelser ud.

Lige nu er jeg hjemme og fisker på fuldt skrald efter havørred i sommernatten i åerne. Det kan I følge med i på min hjemmeside. Særligt lørdag nat var en stor oplevelse, mere om det andet steds.

www.danishflydesign.dk

Torsdag rejser jeg igen til Læsø, og når der sker spændende nyt, er jeg sikker på at Mads vil bringe det videre når det bliver aktuelt.

Go’ sommer og på forhåbentligt gensyn på Læsø.

Tommy Olinsson
Certified Fishing Denmark guide

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk