Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:04-12-2023
Menu
Kalender
December 2023
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Nyt fra kystfiskeriet!
Indsendt af:Tommy Olinsson
Dato:12-06-2006

Vi er nu to måneder inde i denne fiskesæson. Vi står på kanten af sommeren og det er nu i denne måned at natfiskeriet efter havørreder begynder at tage fart. Åerne går med en god vandstand i øjeblikket, og efter regnen for en tid siden, er de nu ved at klare op. Det er med andre ord blevet årstiden for flydeline og stjernekiggeri.

Højere oppe i vandsystemerne er tørflue- og nymfefiskerne ved at have godt gang i deres sæson, det har blæst og været koldt ja, men fluerne klækker alligevel. I øjeblikket er det den store danske majflue (Ephemera Danica) der klækker. Denne flue kan om nogen få de store fisk til overfladen, ja sågar havørrederne kan finde på at gå efter dem.

Mit forår har bragt oplevelser fra en lidt uventet kant, det betyder blandt andet at jeg bruger en stor del af min sommer på Læsø. Foråret har som før nævnt bragt masser af blæsevejr, så sandelig også i det nordlige Kattegat. Alligevel er det blevet til en del fiskeri efter hornfisk, der dog har skuffet på vestkysten af øen, bedre har det været på østsiden. Til gengæld har jeg set enorme stimer af fødefisk deroppe, havnen kan være helt levende af dem. Tobiser og småørreder jager og fjæsingerne er kommet ind på det lave vand, der er således basis for mange timers underholdning på molen eller kysten.

(Denne øverste del er skrevet først i juni, mens nedenstående er fra midt-juni)

Fortsættelsen af denne forårsrapport er lidt friske nyheder her fra midten af juni. På Læsø er der kommet mange turister, det betyder så også flere lystfiskere på molerne. Der bliver fanget flest fladfisk og fjæsing. På det store lavvandede område der hedder Bovet, bliver der set og fanget masser af hornfisk Vandtemperaturen er for opad gående, og har allerede passeret 16 grader C.

Det betyder så også at multerne er på vej og ifølge lokale lystfiskere fanges de op til 7 kg. Så her er nok en god mulighed for multefiskeren der vil fiske på jomfrueligt vand.

For jer der vil følge med i å-fiskeriet i det sydvestlige hjørne henviser jeg til opslagstavlen på min hjemmeside www.danishflydesign.dk

Go’ sommer og godt fiskeri.

Tommy Olinsson
Certified Fishing Denmark guide

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk