Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:22-10-2020
Menu
Kalender
Oktober 2020
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Havørreddage på kysten
Indsendt af:Thomas
Dato:13-11-2001

Hvert år i slutningen af august, har min fiskekammerat og jeg nogle aftener der helt er helliget fiskeriet efter havørred. Det plejer at passe med at efterårsvandringen til
gydepladserne starter og ørrederne stadig æder før den anstrengende tur op ad åerne. På "vores" hotspot samler fiskene sig over et muslingerev når lyset svinder og temperaturen bliver et par grader lavere, her er masser af fødeemner og iltrigt vand.

Men i år gik det ikke anderledes end at jeg måtte arbejde sent i denne periode og derfor ikke havde mulighed for at være med fra starten, hvilket resulterede i at min kammerat selvfølgelig kunne ringe og prale med en tokilos taget på flue allerede inden jeg var kommet ud af starthullerne. Nu er vi ikke misundelige hvis en af os har mere held med fiskeriet end den anden, men det kan dog være årsag til lidt frustrationer og søvnløse nætter, hvis man er "bagud" med en flot fisk allerede efter en lille uge. Nå... der var ikke andet at gøre end at fiske senere på aftenen efter arbejde end ellers.
Dette affødte dog en del skeptiske bemærkninger fra konen, man skulle tro at hun efterhånden havde lært om det der kaldes havørredfeber..... Den følgende fredag var det en af de få herlige sensommeraftner uden en vind, hvor vandet for en gangs skyld lå som et spejl og der ikke var andre fiskere på kysten. Trods det skynder man sig at gøre grejet klart og pisker langs stien til favoritpladsen bare for en sikkerheds skyld. Den følelse af at kunne gå glip af noget bliver man aldrig af med... Satans.... i skyndingen med at vade ud til kanten af revet har jeg skræmt en jagende ørred på bare 30 cm. vand.

Man ved det jo godt, start med at kaste fra strandkanten før du vader ud, det kan ikke gentages for tit, trods det er det sjældent at man gør det....for dumt!! Nå men så var der da fisk. Og allerede i tredie kast var der fast fisk og efter 15 min. intens fight kunne jeg lande en blank skønhed på 62cm. og 2,2kilo, aftenen og min nattesøvn var reddet. Selvfølgelig ringede jeg til kammeraten fra mobilen, det manglede da bare. Dette eksempel er typisk for fiskeriet efter havørred langs vore kyster, hvor ørreden forår og sommer bruger tiden til at æde inden efterårets gydevandring begynder. Når temperaturen falder trækker ørrederne i store flokke ind på lavt vand for at foruragere, kender man sin besøgstid kan der gøres storfangster på de samme pladser aften efter aften, og specielt nat efter nat. Dog må man begræse antallet af fisk der hjemtages for at sikre næste generation af hvørreder. Det bedste du kan gøre er at holde øje med avndtemperaturen på din kystplads, når den kommer under 20 grader kan havørreden igen eksistere og jage i det lave næringsrige vand. Før den gør det har den opholdt sig på dybere vand hvor temperaturen og saltholdigheden har været på et bedre niveau. Årstiden er, sammen med marts-april hvor de store børsteormesværmninger finder sted, den hvor flufiskeren har sine bedste chancer for at komme i kontakt med en havørred som den nævnte.

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk