Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:24-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Rapport fra de Langelandske Ørreddage
Indsendt af:Søren L. Olesen
Dato:04-05-2006

Endelig blev det tid til de Langelandske ørreddage 2006

Sædvanen tro var gutterne klar til den - efterhånden traditionsrige - fiskeweekend på ”hjemøen”.
Der blev kæmpet bravt, præcis som der plejer at blive. Hele weekenden, fra lørdag morgen tidligt, til søndag eftermiddag.

Forskellen i år, var at der var et par nye hoveder med. Tony, som er en fiskemakker fra vores årlige fisketure i Karup å, samt Dennis, der er ny i vores fiskeslæng.

De sædvanlige var: Martin, Gax, Ole og ikke mindst, men derimod størst (og tungest…!) mig selv.

Fredag lagde vi ud med at mødes i Svendborg - Dennis, Tony og undertegnede, klar til at køre mod ”øen”. Vi mødtes med Gax i Rudkøbing, fik indlogeret os, for derefter at runde Sportsfiskeren Langelands klubhus der ligger på havnen. Det blev til en snak om løst og fast, fangster osv. Vi fik købt en stak deltagerprogrammer - man er jo optimist – kørte hjem, drak et par øl og kom halvsent i seng. Når det er ørreddage skal man nemlig helst ikke sove for meget, så er det ikke rigtige ørreddage…!

Sydlangeland: Lørdag morgen tidligt, på fiskepladsen klokken 05.30, klar til at sparke det hele godt i gang. Forholdene var rigtigt gode - Ja, faktisk langt bedre end de har været de sidste mange år – og alligevel måtte vi sande at der ikke var så meget ”go” i den som vi havde håbet på.

Et par mistede småfisk, var alt hvad vi kunne præstere, hvilket jo ikke var det helt vilde, men der var da lidt liv derude. Hjem til indvejningen kl. 13.00. Hvor vi i hvert fald kunne konstatere at det vi ikke kunne, var der jo så andre der mestrede.

Ved indvejningen stødte Martin og Ole til os, da de først kom fra hovedstaden lørdag formiddag.
Vi drog til en fin plads på Tåsinge, der tidligere havde givet et par fine fisk. Heldigvis var der en enkelt fisk som forbarmede sig over mig og min flue. Det var det eneste der skete, men modet var der endnu. Så vi drog tilbage til ”øen”, fik en god plads på et rev på Nordlangeland, og der fiskede vi hele vejen rundt. Lige indtil den smukke solnedgang gjorde at vi blev opmærksomme på, at klokken jo efterhånden var blevet mange.

Trætheden meldte sig pludseligt. Efter et godt måltid, - der i øvrigt var tilberedt af Martins far Axel - gik jeg totalt i brædderne og de andre blev hængende lidt længere.

”Vækkehelvedet” ringede lidt ubelejligt søndag morgen, men op kom vi. Og efterhånden som vi kom i gang fandt vi gejsten frem af morgentågerne… Det vil sige at det kun var Gax og jeg der gjorde det, de andre skulle ”snyde” lidt længere. Planen var så egentlig at vi skulle fange et ordentligt skideskur mens de andre lå og sov længe, men den store udeblev desværre. Igen var der kontakter med en del småfisk, så troen var der til det sidste.

De andre stødte efterhånden til, og vi kunne konstatere at mangel på talent, held, eller i et eller andet omfang, gudernes eller måske bare fiskegudernes fravær!

Søndag kl. 14.00: Til indvejning drog vi alle seks mand, trætte og fiskemætte. For det bliver man nemlig selv om man ikke fanger det helt store – med en god weekend, noget godt vejr, noget godt humør, samt to meget store flokke af rådyr fra Sydlangeland, i vores i forvejen meget fyldte hukommelsesbagage. Heldigvis deler vi alle samme holdning. Selvom det er klart sjovere når man fanger noget, kan man ha´ en fed weekend sammen med gutterne, hvor samværet og fiskehyggen er i højsædet.

Status for weekenden blev følgende:
Førstepladsen gik til en heldig - og nok lidt dygtig fisker – for en havørred på 3,75 kg. I god kondition, med masser af løse blanke skæl. Meget flot fisk!!!

Andenpladsen gik til en af medlemmerne fra Sportsfiskeren Langeland, Meho, der efterhånden har ry for at score en god fisk en gang imellem. Forskellen var bare at han tog både anden og tredjepræmien!!! 3,55 og 2,8 gode danske kilogram. Fisken på 3,55 vandt desuden præmien for den flotteste fisk. Den var afsindigt flot, med store sorte pletter på sin brede flanke, og en stor dyb vom. En fisk i noget nær så god en form, som den kan komme i…

Fluepræmien fik en fisker fra Odense vist fingrene i. En fisk på omkring 1 kg. Nok til at slå min med et par hundrede gram i hvert fald.

Bådkategorien var heller ikke så fyldt med fisk de store fisk, men hvor førstepræmien gik til en fisk, ligeledes på et stort kilo.

Næsten vigtigst af alt, fik vi uddelt alle vores tre juniorpræmier. Hvilket er det meget væsentligt.
Den nøjagtige liste er at findes i Fyns Amtsavis fra den 3.maj.

Den komplette liste var mig desværre ikke i hænde i denne skrevne stund. Men jeg kan i hvert fald, sammen med de andre fra Sportsfiskeren Langeland, konstatere at weekenden var yderst vellykket og fangsterne vel egentligt ikke var så ringe endda. Godt 40 fisk kom igennem vejeboden, derimellem blev et par enkelte større fisk afvist som nedgængere. Den ene var endda rigtigt stor, omkring 74-75 cm!

Under alle omstændigheder er vi tilbage på skansen næste år, med endnu en weekend helliget ”den danske nationalfisk...”

Med ønske om, et på herligt gensyn til næste års ørreddage, samt et tak for i år.

Søren Lundgaard Olesen, ”kokken”.

Se flere billeder ved at klike på nedenstående link:

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk