Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Fisketur på Øresund
Indsendt af:John Østergaard
Dato:28-03-2006

I egenskab af Socialpædagog for Støtte og kontaktcentret i Fakse kommune, har jeg det store privilegium at arrangere 2 årlige fisketure på Øresund for udviklingshæmmede i Fakse, Rønnede og Stevns kommuner. Her er mennesker med der er multihandicappede og der er mennesker med der kun behøver lidt vejledning/støtte for at klare sig selv. Fælles for alle er et højt humør og en evne til at tage pis på hinanden, som ”normal-Danmark” kunne lære noget af.

Som sædvanlig tog vi med det gode skib Skjold der på denne årstid har base i Helsingør. Vi kender skipper og skipper kender os, og frem for alt; Vi kommer altid hjem med fisk stort set alle sammen.
Vejret var i starten med os i år, solen skinnede og der var de første rigtige tegn på forår i luften. Skipper sejlede os ned til ud for det nordlige Ven hvor han lå og sejlede rundt hele dagen. Her lå vi i læ for den opfriskende vind.

Hvad fangede vi så? Ca. 200 sild og 20 torsk med den største på 7,9 fanget af arrangøren … i al ubeskedenhed. Det plejer nu ikke at være mig, sidste år blev jeg slået på sidste træk af en der fangede en torsk der var et ½ kg større. Hun var ikke med i år!

Resten af torskene lå mellem ½kg og 3kg. Så det var ikke det store, men vi bulefisker heller ikke.
Skipper fortalte at der ikke havde været så mange af de store (over 10kg.) på Øresund i år og folk øffede lidt, men som han sagde, når det går tilbage alle andre steder må det vel også ramme os. Vi var nu godt tilfreds, for hvor ellers kan du tage ud og fange så mange fisk uden nogen forudsætninger overhovedet? Så kan det godt være man fangede mere førhen.

Et lille fif til de lystfiskere der ikke nødvendigvis altid ser på størrelsen. Den kvantitative bedste torskemåned er såmænd slutningen af august, starten af september. Der er vi ude hvert år og fanger ca. det dobbelte antal torsk. Så da vores tur i år sluttede i sne, blev vi enige om at næste års 2 ture bliver i maj og august.

Venlig hilsen
John Ø.

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk