Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:24-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Alternative fluebindingsmaterialer
Indsendt af:John Østergaard
Dato:27-03-2006

Hvis du har lyst til at eksperimentere med fluemateriale og samtidig har lyst til at spare penge så kik med her!

Det der satte mig i gang med at kigge efter alternativer til fiskeforretningernes materialer var tre forhold. Min hund fældede under uld. Det måtte jeg kunne bruge til noget. Det andet forhold var en børnehave jeg stiftede bekendtskab med til fastelavn. Der gik børnene rundt med fjer og andre spændende materialer som jeg mente nok kunne bruges bedre end som udklædning.
Sidst men ikke mindst tænkte jeg tilbage på barndommens jul (snøft) med alt det glimmerværk vi satte på juletræet. Det lignede til forveksling meget af det jeg så ligge i forretningerne i små poser, men til store priser.

Jeg begyndte i det små med uld fra min hund (det er en slædehund, verdens dejligste Usche) jeg lavede en reje/orme imitation, ”Uscherejen”, sendte dens uld til andre fluebindere, der lavede andre varianter med ulden og vi fangede sørme også ørred på dem. Jubiii! Jeg behøvede ikke nødvendigvis give en masse penge for mit fluebindingsgrej, for at fange fisk.

Opmuntret, gik jeg på jagt hos kolleger og familie. Jeg fandt Schnauzer og Ulv til vinger. Fælles for begge er deres flerfarvede hår der giver en flot flue, og et spændende spil i vandet. Bernersennen hund til dubbing, og jeg fandt noget så eksotisk som Sælskind til strips, de mest simple fluer jeg til d.d. har bundet. En strip bundet på en krog afsluttet med et hoved. Nemmere kan det ikke blive, og de fanger torsk!
Jeg fandt hos min lokale bog forretning en juletråd om er sammensat af flere tråde. Som hel kan den imiterer en segmenteret krop og som opsplittet kan jeg bruge den som rib. Samme sted var der noget som til forveksling lignede fishhair. Det kunne jeg bruge som flash til vinger og haler på laksefluer.

Jeg har senere fundet flere materialer, så som uld fra får og lam. Kunstig dubbing fra spøg og skæmt- og hobby forretninger, samt ikke at forglemme, garn til kroppe fra sy forretninger. Jeg har endvidere brugt latex handsker, som bruges i ældreplejen, til reje imitationer.

Jeg har allieret mig med én gør det selv sy og håndarbejdsdame. Her har en fisk i ny og næ gjort underværker (rendyrket bestikkelse). Hende fik jeg bl.a. de blødeste bløde ulvehår fra. Sådanne mennesker er en guldgrube i skind- og stofrester, der kan bruges til at binde fluer med.

Det eneste jeg ikke har kunnet finde alternativer til er de opdrættede hackler, eks. høne, hane junglecock osv. Fjerkoste som af og til ses i legetøjsbutikker kan dog bruges til haler, men efter min mening er de for store til hackler, med mindre du altså skal binde fluer til årets haj tur! De er også af en dårlig kvalitet, da hackelstammen nemt knækker og der mangler ofte mange fjerstråler på fjerene.

Hvis du går på jagt efter alternativer vil jeg give dig 2 råd. Til vinger og krop skal du gå efter de blødeste materialer (i øvrigt også når du køber), det giver de mest levende fluer. Bland ikke dine alternative materialer med dine indkøbte og for manges vedkommende, præpareret materialer. Er uheldet alligevel ude og der går dyr i noget, kan du lægge materialet i fryseren et par dage.

Bruger jeg så kun det jeg finder; Selvfølgelig gør jeg ikke det, for grejforhandlerne har mange spændende materialer, men du kan få succes i praktisk fiskeri og samtidig spare penge hvis du kigger dig omkring og har mod på alternative materialer til dine fluer.
Det er da også lidt fedt at finde materialer, sætte dem sammen til en flue som du derefter fanger en fisk på. Ik?

Ønske nogle del i mine alternative materialer eller bytte med noget spændende I er i besiddelse af, så giv venligst besked.

Venlig hilsen
John Ø.

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk