Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Karpejagt i Ungarn 2002
Indsendt af:Martin Nielsen
Dato:21-11-2005

Den 11. September 2001. sad jeg foran fjernsynet, jeg husker den enorme følelse af magtesløshed, da WTC styrtede mod afgrunden. Hvad fanden sker der??? Vi husker vel alle de sekunder, verden stod stille og mere end 3000 mennesker mistede livet.

Nu et år efter, på denne mærkelige dag, skulle jeg til Ungarn og fiske karper. Og for det ikke skal være løgn, var vi også afsted Fredag den 13. surt

Turen derned gik fint, indtil vi kom til Dresden, alle veje til Prag var lukkede, så vi måtte hele vejen udenom, sådan ca. mange kilometer. 24 timer tog turen der kun skulle tage 15 timer, det betød vi mistede en hel dags fiskeri, vi kunne nu først begynde og fiske ordenligt Fredag morgen. Ved ankomsten tog George og ejeren af søen pænt imod os, George havde ventet på os hele dagen, han var glad for at se os, kunne vi se, da han løb os i møde iført et net med 2 maller der skreg om kap, han troede vi havde brændt ham af.

Vi fik betalt og fik vist vores pladser ved søen, endelig kunne vi begynde fiskeriet, det var bulder mørkt så det blev kun med stringers der blev kastet ud.

Efter 2 timer var der bud efter mine boilies,og efter 10 min fight lå en skælkarpe på ca. 7 kg på måtten. God start. En hel nats søvn ville gøre godt tænkte jeg, og faldt stille hen, men kun et kort sekund endnu en fisk var blevet fristet, en kort fight med en 6 kgs spejler, et hurtigt billede og den fik friheden igen.

De 24 timer på vejene havde sat dybe spor i min krop, gud hvor var jeg træt, de 2 stænger kom aldrig ud igen, jeg orkede det ikke nu skulle jeg sove.Kl. 06.00 blev jeg vækket af hyl og skrig fra den sidste stang jeg havde ude, den fiskede 2 meter fra egen bred, det var endnu en skælkarpe på 6-7 kg, den smuttede lige foran nettet..hmm.

De 7 timers søvn havde gjort godt, nu var jeg klar, men det var fiskene ikke, så jeg lod karper være karper og fandt match stangen frem, det var råhygge med karusser mellem 700 gram og 1,5 kg, en enkelt skæller fandt også vejen forbi, 3 kg ren dynamit på 0,12 line og flåd skønt.

Der skete ikke meget denne Fredag på karpe fronten, men 5 fisk blev det da til, med en flot spejler på 10,5 kg. Som den største.

Lørdag blev den klart bedste dag, nu gik fiskene endelig til foderet og det gik hurtigt, så hurtigt at man ikke nåede at komme på land efter man havde sejlet tacklet ud, og nåede man det, havde man flere gange dobbelt runs. Vi fik mange fisk mellem 8-10 kg men kun 5 fisk over 10 kg med den største på 12 kg den største koi vejede 3 kg.

Søndag tog vi lidt skuffede hjem, det er sgu langt at køre for en fisk på 12 kg. Men efter et par dage hvor vi havde sundet os, var det jo ok alligevel, vi fangede mange fisk, men var ikke heldige med størrelsen, man bliver hurtigt forvent.

Det var 3 danskere der overtog vores pladser, og de fangede 33 over 10 kg. På 6 dage med de største på 16,0-16,0-19,0-19,6 kg. Så der er store fisk og med lidt held kan de fanges.

På vej hjem gik alt galt, bilen gik i stykker, vi havde glemt et pas i Ungarn, vi glemte at betale vejskat (deres systemer er ikke for smarte) vi blev stoppet i tolden og måtte pakke bilen om, de mente et holdall i bilen var farligt, og sidst men ikke mindst skulle vi prøve vejen igennem Berlin, det gik ikke godt, det tog os lang tid at finde ud igen.

Men Moby Dick er et besøg værd ,men næste gang vælger jeg en anden sø i Ungarn, man kan faktisk godt blive træt af at fange mange fisk!!!

En stor tak til Georg for hjælpen herhjemme og dernede og tak til Casper, Michael og Steen for at bringe et stk. pas sikkert til Danmark.

Foto: Martin Nielsen med karpe på 11,0kg

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk