Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:22-10-2020
Menu
Kalender
Oktober 2020
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Karpesats på Fyn
Indsendt af:
Dato:21-11-2005

Paul Stolling og undertegnede gæstede for 4 weekender siden (slutningen af August) Fyn, hvor vi besøgte en god kamerat og dygtig medefisker. Turen stod på karpefiskeri fra Fredag til søndag i et vand på Midtfyn, og vi havde store forventninger til fiskeriet, for da jeg sidste år gæstede søen blev det til 3 pæne karper på land.

Vi ankom omkring kl. 19.00 fredag til søen, hvorefter vi max havde 2 timer (pga. mørket) til at få slæbt grej ned til pladsen, som lå langt væk, rigget til, sejlet tackler ud, fodret osv. Efter 2 timer var vi godt stressede og rimelig udkørte, men det forhindrede os dog ikke i at få drukket "en" velkomst øl m. vores vært, så det blev lidt sent inden vi kom til køjs!

Vi troede ikke så meget på fiskeriet den første nat pga. de lidt hurtige beslutninger omkring pladser m.m., men næste morgen skete det alligevel. Kl. 06.30 havde jeg mit første run, som resulterede i en pæn skæller på små 5 kg., der havde taget en hjemmelavet leverboilie boostet i Eurobaits attractorspray neutral. Vi fiskede over et tæppe af blandet partikelagn v. modsatte bred 150 meter ude, så efter fotograferingen af karpen måtte jeg ud på en sejltur til modsatte bred for at placere tacklet igen.

Jeg var kun lige kommet tilbage (kl.07.00), da Paul fik et vildt run. Fisken gik dog i et sunket træ lidt fra land, så vi var glade for, at vi havde lejet en robåd. Efter lidt pres fra modsatte side af træet kom en stærk 7 kilos spejler på land. Den var også fanget ved modsatte bred, og dum som man er, så tilbød jeg min hjælp ved at sejle hans tackle ud igen :-)

Herefter gentager scenen sig næsten igen, - dvs. at jeg kommer tilbage fra den noget længere rotur (han fisker nemlig omkring 200 m ovre!), jeg får lige lagt mig i soveposen igen og blundet en kort stund, hvorefter der er run på min den første stang igen (leverboilie boostet i attractorspray). Klokken er nu 09.30. og en højrygget stærk skæller på 6,2 kg kommer på land efter en del trækken frem og tilbage.

Lidt flere billeder bliver taget, og jeg får endnu engang roet til modsatte bred:-) Der sker dog ikke mere, før end det bliver eftermiddag, og der er en del mellemstørrelser brasen, som indfinder sig på vores pladser :-( Så er festen forbi, - for hvem gider at ligge og sejle "rutefart" konstant til modsatte bred m. tackler!

Vi får rigget nogle "brasensikre" rigs til, og undertegnet har brug for lidt motion, så der iver flittigt sejlet frem og tilbage m tackler inden det bliver mørkt. Undertegnet mister en "gris" (karpe) i løbet af natten, hvorimod mine venner må nøjes med "snottere" (brasen), som ikke vidste at 2 stk. 20-30 mm. boilies ikke var beregnet til brasen!

Søndag middag får vi pakket sammen, takket af og drager atter tilbage mod sjælland efter en dejlig weekend m. flex på klingen. Alle karperne havde indhaleret boilies boostet i Eurobaits attractor spray. Vi fiskede også med boilies, der ikke var boostet, men der var klart mærkbar forskel.

Mvh. Andreas Holm Nielsen

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk