Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Efterårs- og vintergedder på Bastrup Sø
Indsendt af:Af C. T. Moestrup
Dato:21-11-2005

Uanset hvilken agn man bruger i Bastrup Sø, så er det meget vigtigt til efterårets og vinterens fiskeri, at medbringe en flok basser. Det er min erfaring fra denne sø, at man ikke fanger flere gedder efter den sidste basse er spist. Med andre ord er efterårsfiskeriet koncentreret om formiddagen. Ved tolvtiden ebber geddernes bidelyst gerne ud.

Bastrup Sø er generelt ikke ret dyb, men tværs over søen, i forhold til, hvor bådene sættes i vandet, er der hele 7 meter dybt. Det er noget, der tiltaler skaller og andre små fisk om efteråret. Derfor samler disse fisk sig ofte i stimer i dette område. Fiskestimerne tiltrækker prædatorerne. Det er både fugl og fisk. Et godt tegn for en lystfisker er derfor, hvis der er et par skalleslugere, som dykker efter føde i området.

Gedderne står dels nær fiskestimerne og dels tæt på bredden. Nogle dage om efteråret står fiskene så koncentreret ved skrænten ned til det dybe sted, at det ikke rigtigt kan betale sig at trolle. Det er langt at foretrække at lave kastefiskeri fra båden. Wobleren er min foretrukne. Det skyldes bl.a. at den er nemmest/bedst at fiske med tæt på træerne. Nogle gange kan man opleve gedden tager wobleren i selve nedslaget. Man skal passe meget på de mange grene i vandet lige ved træerne.

Lidt længere fra land, på dybere vand kan jigs give gode resultater, men en dybgående wobler er nr. 1 for mig. Gedderne står nemlig ofte ikke hele nede ved bunden, men rundt om fiskestimerne.

Kommer man i efteråret til søen uden at skalleslugerne dykker noget bestemt sted, er det bedst at prøve og trolle med woblere. Der skal både trolles langs siderne af søen og midt i søen. Wobleren skal gerne gå i 2-3 meters dybde. Går den dybere vil den for ofte fange bunden. Enden af søen er lidt for lavvandet til at der er godt fiskeri om efteråret. Kommer man om foråret, hvor gedderne træffes på lavt vand, er vestenden særlig god. Her skal wobleren bare gå i 1-2 meters dybde.

Jeg har for nogle år siden flere gange haft ekkolod med på søen. Det har givet mig et kendskab til søen dybder, men ellers har det ikke gavnet noget. Søen er simpelthen for lav til at det er en større fordel slæbe ekkoloddet med. Derimod har jeg haft stor glæde af at medbringe et bræt med stangholdere til trollefiskeri. Det gør trollefiskeriet meget nemmere.

Udover gedder så fanges der også en del aborre og der er faktisk også fanget nogle ål i søen. Sidstnævnte har jeg dog ikke selv haft glæde af, men det skyldes nok mest der ikke er blevet fisket efter dem.

PS: Det er ikke fordi gedderne smager særligt dårligt fra søen, men den bedste smag i munden får man nu engang ved at genudsætte gedden. Det gælder særligt i denne sø, da amtet prøver at nedbringe mængden af småfisk. Det er da også meget sjældent, at der tages en gedde med hjem fra denne sø, og det er ikke p.g.a. få fangster.

Denne artikel er stillet til rådighed af Fiskeringen.
© 2000 Fiskeringen

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk